Dreptul de proprietate, călcat în picioare de funcționarii din Iași. Greva foamei în fața Primăriei pentru un abuz funciar
Beneficiarul unei retrocedări de teren în zona Bucium protestează în fața Primăriei Iași după ce a constatat că instituția îi refuză deliberat emiterea titlului de proprietate.
Viorel Bulhac are recunoscut dreptul de proprietate, conform unor hotărâri emise de Comisia Locală și de către Comisia Județeană de Fond Funciar, dar în momentul în care GIS Cadastru a trimis la OCPI dosarul de retrocedare, funcționarii au omis intenționat documentele necesare.
„Am două hotărâri ale Comisiei Județene de Fond Funciar din 2000 pentru retrocedarea suprafeței de 61,000 mp în zona Bucium. O fișă de punere în posesie a fost eliberată în 2004, dar emiterea titlului de proprietate a fost tergiverstată”, spune Viorel Bulhac.
În anul 2024, după 4 înfățișări în fața Comisiei Locale de Fond Funciar și a Comisiei Județene în 2023 și 2024, a fost decisă eliberarea titlului de proprietate. Comisiile au considerat că toate actele sunt în regulă, urmând punerea efectivă în posesie prin emiterea titlului.
„Comisia Locală era obligată să elibereze titlul de propietate, a fost emisă și o adresă către GIS Cadastru, serviciu al Primăriei Iași. A fost făcută în luna mai fișa de punere în posesie. Aceasta a fost către OCPI. Dar aici funcționarii au costatat că dosarul e incomplet. GIS Cadastru l-a depus incomplet, lipseau planul parcelar și planul de încadrare împreună cu CD-ul. E ceva elementar ca la dosar să existe acestea, lipsa arată intenție de a bloca emiterea titlului de proprietate”, a mai spus Bulhac.
Dosarul s-a întors la Primărie pentru a fi completat, dar funcționarii de aici l-au retrimis la Comisia Județeană de Fond Funciar.
„După două luni, cei de la Comisia județeanăau spus că nu are ce căuta dosarul aici, pentru că deja a fost supus discuțiilor de 6 ori și lucrurile sunt clare. Cei de la Județ au mai spus că GIS Cadastru trebuie să urgenteze procedura de eliberare a titlului de proprietate. Funcționarii de la Primărie caută acum motive să-l blocheze”, a mai precizat Viorel Bulhac.
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
One Comment
CTP nu mai are ce scoate la stradă: din 70 de tramvaie trimise zilnic pe străzi, 30 sunt la capăt de ciclu, nu mai funcționează aproape deloc.10 pe zi se întorc în Depou pentru că se defectează în câteva ore.Colapsul e total: Mihai Chirica n-are buget să cumpere alte tramvaie vechi și încearcă să le ia în rate.Imaginile dezastrului: bare ruginite, echipamente prinse cu bandă adezivă, rame ruginite, planșe de bord găurite, geamuri care stau să cadă și oglinzi sparte.Vatmanii n-au nici măcar indicator de viteză și vara stau în caniculă, iar iarna mor de frig în cabine
Articole din aceeași categorie
Articole pe subiecte simiare
Alte articole
Sunt in situație similară dar pe L.10/2001 și ptr doar 212 mp.Am 2 titluri încălcate – Dispoziția de retrocedare încă din 2016 și Hotărâre judecătorească ,definitivă,irevocabilă și executorie din 2019.
GIS mi-a eliberat toate schițele reale ale amplasamentului .
Blocajul este intre UAT și OCPI care în loc de punere efectivă în posesie inventează fel de fel de schițe pt că parte din terenul vecinilor de la est este concesioat către LUKOIL (știm cine-i „omul rușilor” )iar OCPI IS îmi răspunde (pe bani) că EU am „alunecat” peste est,terenul.meu fiind spre vest ! Am cerut tuturor să-mi spună unde mi-a dispărut terenul pt care nici nu mi-a platit UAT c/val,nici nu mi l-au retrocedat decât pe hârtie dar,UAT a concesionat 100 mp din suprafața mea de teren pt 24 de ani din 2006 și primește redevență de 137 euro .
Asta lege și justiție !
23 de ani pt 212 mp 😥