fbpx
 
Norina Forna Norina Forna

Careul de ași al Norinei Forna: fiul, fiica, nora și ginerele au fost angajați la UMF și Universitatea „Cuza”. Ei sunt zeii bugetarilor


În anii din urmă, copiii, ginerele și nora profesorului universitar și medic stomatolog Norina Forna au găsit portițe pentru a se angaja în cele două mari instituții de învățământ superior de stat din Iași: Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Ultimul pe listă, ginerele Andrei, angajat ca administrator financiar la „Cuza” în urma unui concurs cu candidat unic și avansat, recent, ca șef la Casa Universitarilor.

Șef la mai puțin de doi ani de la angajare

Andrei Bedros Agop Forna (36 de ani) s-a căsătorit în 2014 cu Doriana, fiica Norinei Forna. În decembrie 2021, în urma unui concurs de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), bărbatul a câștigat un post de administrator financiar, fiind unic candidat. Procedura s-a derulat cu câteva zile înainte de Crăciun. O declarație de avere depusă, în vara aceluiași an, de soția sa indica faptul că, în 2020, Andrei fusese angajat la Forna Imobiliare SRL, una dintre firmele familiei.

Moș Crăciun vine mai des în familia Forna

Recent, cariera lui a făcut un pas înainte: a devenit „șef birou – Serviciul Schimburi Internaționale, Casa Universitarilor”, imobilul proaspăt renovat și pus în funcțiune în Copou de către UAIC.

Cea mai recentă declarație a sa indică faptul că este în continuare angajat și la Forna Imobiliare SRL, dar și drept consilier personal al primarului din comuna Rediu.

Doriana, carieră în ritm alert

Soția lui Andrei, Doriana Forna (35 de ani) își urmează mama și este specializată tot în domeniul Stomatologie, cele două fiind colege atât la clinica privată a familiei, cât și la facultatea de profil de la Universitatea de Medicină și Farmacie, facultate în care Norina are un cuvânt greu de spus și unde a fost decan, ulterior candidând pentru funcția de rector.

„Nu are nici o legătură poziția mea cu locul unde au ajuns. Au reușit prin rezidențiat. Uitați-vă mai bine la alte clanuri, de zece ori mai puternice și cu mai mulți membri. Fiecare dintre ei a muncit, se poate vedea pe baza rezultatelor lor. Au participat la concursuri, la competiții naționale, au muncit”

Profesor universitar, doctor Norina Forna, despre copiii și nora ei din UMF

Absolventă a Facultății de Medicină Dentară în 2013, Doriana a fost angajată ca asistent universitar la UMF în 2015, a primit titlul de doctor în 2017, apoi cel de șef lucrări în 2018, din 2022 fiind conferențiar și coordonator rezidențiat. Ea este și medic primar chirurgie dento-alveolară în cadrul UMF.

ISI în reviste dubioase

Amândoi absolvenți ai UMF Iași, Norin Forna (30 de ani în prezent) și Lorenza (29 de ani) s-au căsătorit în 2019. În același an, Norin a devenit rezident pe specializarea Ortopedie Traumatologie la Spitalul „Sf. Spiridon”, ulterior transerându-se la Spitalul de Recuperare, loc unde lucrează și conducătorul său de doctorat, titlul obținându-l în 2022. Și Lorenza s-a înscris la doctorat, din 2019, și este angajată ca rezident la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

Norin și Lorenza Forna

În 2019-2020, atât Norin, cât și Lorenza au reușit să devină cadre didactice la UMF Iași, ca asistenți universitari pe perioadă determinată. În 2020, Ziarul de Iași a publicat un articol în care se dezvăluia faptul că mai mulți candidați la posturi din universitate, printre care Norin Forna, îndepliniseră condiția de a scrie articole ISI în „domeniul postului pentru care candidează“, dar publicându-le în reviste care, aparent, nu făceau parte din domeniul medicinei: Revista de Chimie, Revista de Materiale Plastice sau Revista de Cercetare şi Intervenţie Socială. „Din cele patru articole ISI cu care s-a prezentat la concurs, trei sunt publicate în Revista de Mase Plastice şi una în Revista de Chimie”, scria Ziarul de Iași în urmă cu trei ani.

100.000 de euro venituri în 2022

Unul dintre cele mai renumite cadre didactice de la UMF, vicepreşedinte pe plan național al Colegiului Medicilor Dentiști, cu o prezență constantă în viața publică, Norina Forna (62 de ani) este și unul dintre cei mai bogați profesori universitari și doctori din Iași. Cea mai recentă declarație de avere a ei indică faptul că, alături de soț, ea deține zeci de hectare de teren în comunele ieșene Rediu și Miroslava și în județele Neamț și Giurgiu, trei case locuit, una de vacanță și un apartament în București, circa 265.000 de euro și 500.000 de lei în conturi.

UMF Iași

Forna a mai menționat împrumuturi acordate în nume personal către mai multe firme, unul fiind de 9,2 milioane de lei. Din diferite surse, în anul fiscal 2022, venitul ei total a fost de peste 100.000 de euro.

Article image
Mișcarea studențească de la Medicină e cea mai radicală din ultimii ani Rectorul a spus că prezența de 70% la cursuri nu este negociabilă Decizia a provocat un val puternic de revoltă: studenții au umplut grupurile on-line cu plângeri și instantanee despre condițiile proaste din amfiteatre, laboratoare și cămin O studentă a povestit că nu ajunge mâncarea la cantină pentru că este comandată în avans de profesori Studenți...
Autor Cezar Moraru Anchete 28 Iunie 2023

 


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30