fbpx
 
Monitorul de Botoșani Monitorul de Botoșani

Percheziții DNA în Botoșani și Iași. Procurorii au descins în biroul șefei CJ Botoșani și la Spitalul Județean


Procurorii DNA Suceava fac, miercuri, percheziţii la 92 de adrese din judeţele Botoşani şi Iaşi, într-un dosar care vizează fapte de corupţie comise de funcţionari publici de la un spital în contextul fraudării unor concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante. Trei dintre descinderi au loc la instituţii publice, iar o alta la sediul unui partid.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2018-2023, de către funcţionari publici din cadrul unei unităţi spitaliceşti, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante, anunţă DNA.

Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 92 de locaţii situate pe raza judeţelor Botoşani şi Iaşi, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediul judeţean al unui partid politic şi domiciliile unor persoane fizice.

Ce se știe până acum

Procurorii DNA fac miercuri percheziții la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, potrivit ziarului Monitorul de Botoșani. Anchetatorii au sigilat mai multe birouri, inclusiv cel al managerului. Spitalul a fost în centrul unui scandal național în luna august, când o tânără înscărcinată lăsată timp de 7 ore fără îngrijiri a maurit. La Botoșani au avut loc proteste zilnice împotriva conducerii spitalului și doctorilor care au lăsat femeia, care are deja trei copii, să moară.

Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

Au loc percheziții ale procurorilor DNA Suceava și la biroul președintei Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici (PSD), potrivit publicației Monitorul de Botoșani. Jandarmii au fost surprinși când intrau în biroul acesteia.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Sursa: News.ro

Article image
Doina Federovici, preşedinta Consiliului Judeţean Botoşani, două mandate de senatoare a României. Are CV-ul la secret, deşi parlamentarii aveau obligaţia de a-l prezenta public pe site-ul Legislativului. Federovici îşi ascunde CV-ul pentru că îi este ruşine cu studiile sale.
Autor Gabriel Gachi Editorial 25 August 2023


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30