fbpx
 
Succesul Transportului Metropolitan: Eduard Boz ia 40% din fondul de salarii, 50% din trasee deschise, 20 de autobuze chinuite

Succesul Transportului Metropolitan: Eduard Boz ia 40% din fondul de salarii, 50% din trasee deschise, 20 de autobuze chinuite


Doar 17 trasee din 29 sunt funcționale în Zona Metropolitană, pentru că nu sunt autobuze și nici șoferi

Subvențiile pe care trebuie să le suporte comunele sunt de 1,1 milioane de euro în 2023

Paradoxul: rețeaua a fost la un pas să se închidă deși majoritatea primarilor sunt PNL, Iașul e PNL, CJ e PNL, Asociația e condusă tot de PNL. Și totuși nu se înțeleg

Peste 100.000 de euro reprezintă salariile brute anuale ale celor cinci angajați de la Asociația Metropolitană de Transport Public Iași (AMTPI). Peste 40%, adică 2.000 euro (10.000 de lei) lunar este leafa, bani în mână, a lui Eduard Boz, director executiv.

Șeful și cu cei patru subordonați fac o activitate de mediere între cele 10 comune și Compania de Transport Public (CTP). Controlează cursele dintre Iași și localitățile limitrofe și repartizează costurile aferente activității. Un soi de contabilitate primară.

Asta s-a întâmplat în primul an de funcționare, însă Eduard Boz a spus că pe termen mediu și lung planurile sunt ambițioase: identificarea de surse de finanțare pentru achiziția de autobuze noi, dar și funcționalizarea trenului metropolitan, un pariu mai vechi al administrației PNL care însă n-a prea avansat palpabil în ultimii trei ani.

Eduard Boz face contabilitate primară la Asociația Metropolitană, fiind plătit cu 2.000 de euro net/lună

Circa 10.000 de călători/zi

Din cele 29 de rute dinspre Iași către Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Holboca, Miroslava, Popricani, Rediu, Tomești, Țuțora și Valea Lupului acum sunt active 17. Pentru restul a fost inițial o problemă lipsa autobuzelor, rezolvată între timp, iar acum este o criză, care s-a permanentizat, de șoferi.

Pe cele 17 trasee circulă zilnic 20 de autobuze. Ca regulă, acestea ar trebui să meargă din oră în oră. „Pe cele mai lungi, Popricani și Țuțora, media de călători pe cursă tur-retur e undeva la 40-45”, a spus Eduard Boz, directorul asociației. O medie pe toate duce numărul de călătorii la 30 dus-întors. Pare destul de puțin.

Boz a explicat: „Dimineața sunt pline spre Iași și goale la întoarcere, iar după amiaza sunt pline dinspre Iași și goale către oraș”. Pe această medie, se poate estima numărul zilnic: 20 autobuze x 16 curse fiecare x 30 de pasageri = 9.600-10.000 de călătorii.

Ambițiile lui Boz pe termen scurt: deschiderea și celorlalte rute până la 29 câte sunt în plan și mărirea frecvenței autobuzelor la orele de vârf. „Cu noile achiziții ale CTP, care este operatorul și pe aceste trasee, acum avem doar 8 autobuze SH, restul sunt cele ISUZU cumpărate acum câțiva ani”, a spus el.

Prețul biletelor: între 6 și 8 lei

Asociația condusă de Boz, pentru al cărui buget de salarii de 100.000 euro anual cotizează primăriile și Consiliul Județean, a avut ca principal rol armonizarea dintre pretențiile unităților administrativ teritoriale și cele ale CTP Iași. A fost o întreagă discuție inclusiv pe tarife și pe compensațiile pe care le acordă comunele către CTP.

Acum, prețul unui bilet pentru o călătorie, valabil două ore, dar doar în interiorul fiecărei comune este de 6 lei până cel mult la punctele de debarcare, terminus, din Iași. În schimbul a 8 lei, un călător poate merge, timp de 3 ore, pe raza comunelor precum și în interiorul municipiului Iași schimbând oricâte mijloace de transport în acest slot orar.

Amenințările cu suspendările curselor metropolitane au fost provocate de restanțele la plată ale comunei Miroslava. Primarul Dan Niță a plătit imediat rezolvând problema

Cum se calculează subvenția

Însă, deoarece prețul plătit de populație nu acoperă costul real al CTP, primăriile sunt obligate să suporte așa numita compensație. „Acum, costul CTP pe kilometru (incluzând salariile șoferilor, amortizare, combustibilul, asigurări, reparații și revizii) este de 12 lei”, a afirmat Boz. Dar din fiecare comună până la punctul de debarcare biletul e numai 6 lei.

Spre exemplu, traseul Târgu Cucu – Popricani are o medie de 40 de călători x 6 lei = 240 de lei la o cursă dus-întors. Dar acesta este și lung, la 30 km tur-retur înseamnă un cost de 30 x 12 = 360 lei. Reiese o gaură de 120 lei, medie, la fiecare cursă, bani ce sunt acoperiți de Primăria Popricani.

Dar cum poate defalca asociația pentru care cursă a fost plătit biletul, pentru Popricani sau pentru Vorovești (Miroslava)? Boz a precizat: „Dacă biletul e luat cu cardul din autobuz, știm POS-ul și se identifică ruta. Similar, dacă biletul e cumpărat din comuna respectivă, de la automate. Rămâne o singură necunoscută, dacă biletul e luat din Iași către comune. Dar aici avem centrele de cost, adică știm că din Tg. Cucu se ia pentru Popricani și Aroneanu, de la Gară pentru Rediu și Valea Lupului, din Podu Roș pentru Tomești, Țuțora, Miroslava și Bârnova”. Așadar, încasările de la aceste tonete se repartizează, ulterior, proporțional cu numărul de kilometri parcurși de CTP pe fiecare distanță în parte.

Toate subvențiile comunelor ajung la 1,1 milioane euro/an

În final, costul de operare al CTP pentru traseele metropolitane se stabilește după formula: număr de curse x număr kilometri x 12 lei/km. Iar veniturile CTP se constituie din încasarea contravalorii biletelor de la călători (POS autobuz + automate comună + repartizarea de la tonete).

Diferența dintre costuri (mai mari) și veniturile de la călători (mai mici) este acoperită din compensația plătită, proporțional cu numărul de kilometri, de fiecare comună în parte. Această contribuție din bugetele locale a variat, spre exemplu în septembrie, între 42.000 lei (Aroneanu) la 63.000 lei la Tomești sau 128.000 lei la Miroslava. Media ar fi undeva la 57.000 de lei/comună/lună.

„Compensația pe care o vor plăti toate comunele către CTP în acest prim an de funcționare se va ridica la aproximativ 5,5 milioane de lei”, a spus Boz. Asta ar însemna 1,1 milioane de euro pentru transportul a 3-3,5 milioane de călători anual.

Pentru transport metropolitan a fost nevoie de 33 de ani de capitalism. Avem doar 17 trasee din cele 29 proiectate și suntem abia la începutul proiectului

Primarii n-au plătit dar spun că vor transport

Chiar dacă, acum câteva zile, din cauza neplății compensațiilor de la primăriile limitrofe, primarul Mihai Chirica a amenințat cu sistarea proiectului, Boz a afirmat că a fost un blocaj tehnic, care a fost depășit. Și, în plus, a argumentat el, compensațiile pe care bugetele locale trebuie să le suporte nu ar reprezenta un mare efort financiar pentru primării.

Neculai Pamfil, primarul din Holboca, este mulțumit că locuitorii săi au curse regulate spre Iași. „E în regulă, bugetul suportă aceste costuri”, a zis Pamfil.

La Popricani, compensația pe septembrie depășește 90.000 de lei. Primarul Ion Tănasă a spus că nu iese din asociere. „Avem a doua cea mai mare sumă de plată după Miroslava, normal că-mi afectează bugetul. Avem un singur traseu, dar e cel mai lung. Însă, e de utilitatea publică, calitatea serviciului e peste cea a microbuzelor de capacitate mică, private. Nu mai dau înapoi”, a declarat primarul Tănasă.

Cum se împarte bugetul de salarii

Directorul asociației a menționat că în acest prim an provocarea a fost pornirea proiectului, armonizarea pretențiilor tuturor jucătorilor și îndeplinirea criteriilor de ordin legal.

„Din punct de vedere al legii, o astfel de activitate poate funcționa doar pe asociație. Tot pe lege, am fost obligați să angajăm doi salariați cu atribuții de control și reglementare pe relația cu CTP (un jurist + unul în domeniul transporturilor), o secretară și, part-time, un responsabil marketing și comunicare”, a detaliat Boz schema de personal pe care se topesc 100.000 euro anual.

Bugetul asociației se constituie din cotizațiile membrilor: primăriile + Consiliul Județean, fiecare vărsând câte 50 de bani pentru fiecare locuitor. Concret, CJ Iași dă anual 250.000 lei, Primăria Iași 188.000 lei, iar comunele sume cuprinse între 1.100 lei și 8.000 lei.

Un tren urban cu linie construită până la Aeroport a revenit la nivel de promisiune și va fi vânturat un an întreg în campaniile electorale din 2024

Trenul metropolitan prin PNRR, o minciună electorală scoasă de la naftalină

Ca proiect pe termen mediu, Boz a scos de la sertar mai vechea idee a trenului metropolitan. „Există finanțare prin PNRR pentru modernizarea liniei ferate pe relația Pașcani – Ungheni pe care să se poată circula cu 160 km/h. Aici vrem să intervenim cu un proiect de triplare a liniei pe distanța Lețcani - Iași, apoi dublarea șinei pe Iași – Ungheni și electrificarea Ciurea – Nicolina, parte a proiectului de electrificare Tecuci – Iași”, a detaliat Boz.

În viziunea sa, gara Nicolina ar deveni punctul maxim de interes fevoriar, cu legături metropolitane către Lețcani, Piciorul Lupului (Ciurea), Ungheni și cu o linie nouă către Aeroport.

„Pe relația Nicolina – Lețcani ar trebui amenajate gări în Canta, la Antibiotice, la Parcul Industrial Miroslava și la Sandra Auto. La toate trebuie parcaje, peroane, stațiile în sine, căi de acces (pietoni, bicicliști, mașini)”, a spus el.

Pe hârtie, proiectele lui Boz par utile, dar sunt complexe, implică mai multe instituții ale statului și, cel mai important, nu au clar liniile de finanțare cu excepția celor asigurate prin PNRR. În cazul acestora, directorul asociației vorbește despre un orizont de așteptare, în timp, de 4-5 ani.

Article image
Planul de transport pe următorii 6 ani a fost respins definitiv în instanță Licitația fusese suspendată, miza fiind transportul județean de persoane, o piață de 42 milioane de euro/an Planul a fost pus la punct de vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Dangă, și de county-managerul Andrei Cazacu, cei care își termină fiecare mesaj scris cu haștagul „Iașul pe mâini bune” 23 de transportatori au contestat licitația ...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 01 Noiembrie 2023


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30