fbpx
 
Instagram / Cristina Geanina Hrițcu Instagram / Cristina Geanina Hrițcu

Edilul din Botoșani a împânzit orașul cu lalele, florile preferate ale amantei din Primărie. Un caz asemănător, la Iași


Primarul PSD din Botoşani, Cosmin Andrei, este cercetat sub control judiciar de DNA după ce i-ar fi dat unei candidate la un post de consilier lista cu subiectele, iar aceasta a luat fraudulos concursul. Cel care l-a denunțat pe edil la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost chiar soţul femeii, cu care edilul ar fi fost în relaţii apropiate, potrivit anchetatorilor. Bărbatul susține că edilul a plantat în municipiu florile preferate ale soției sale.

Cosmin Andrei a fost luat în vizor de DNA după ce ar fi favorizat o femeie să obțină pentru un post la Direcția de Taxe și Impozite din Botoșani, unitate aflată în subordinea primăriei, oferindu-i subiectele, spune soțul angajatei, care acum se află în divorț, potrivit Știrile ProTV.

Anchetatorii arată în ordonanţă că, din primele verificări, reiese că soţul candidatei a intrat în posesia documentelor conţinând variantele de subiecte ce îi fuseseră furnizate soţiei sale cu o zi înainte de susţinerea examenului, conform Agerpres.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25 ianuarie, ofiţerul de poliţie judiciară delegat în cauză a luat legătura, telefonic, cu numitul Cristian-Maricel Hriţcu, care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind şofer pe TIR şi că deţine nişte înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26 august 2021 susţinut de soţia sa Cristina-Geanina Hriţcu pentru ocuparea unui post la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Botoşani.

Aceste înscrisuri le are de la soţia sa, care le-a primit în vara anului 2021 şi pe care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, Cristian-Maricel Hriţcu le-a luat şi le-a depozitat într-un imobil din municipiul Botoşani la care are acces prietenul său”, se menţionează în documentul anchetatorilor.

Răzbunarea soțului încornorat

Bărbatul a confirmat pentru mai multe televiziuni că soţia lui a fost ajutată de Cosmin Andrei pentru a obține locul de muncă la stat.

„Relaţia lor a început în iunie 2021 şi concursul a fost în septembrie. Atunci era dragostea aia la început. La ea a fost aranjat. Aranjat de la cap la coadă. A avut subiectele înainte. A venit cu subiectele cu trei zile înainte. Avea subiectele în mână”, a spus Cristian Hrițcu, soțul femeii angajate, pentru ObservatorNews.ro.

Flori în tot orașul pentru amantă

El a mai povestit că primarul a plantat un bulevard întreg de lalele şi crini imperiali pentru soţia lui.

„Botoșaniul are lalele și crini imperial pe bulevard doar pentru că îs florile preferate ale soției mele. N-a avut Botoșaniul în viața lui lalele și crin imperial”, a mai povestit bărbatul pentru Știrile ProTV.

În ciuda celor întâmplate, bărbatul pare că l-a iertat pe Cosmin Andrei.

„Eu îl aleg, eu îl votez. Direct îi pun ștampila. Eu am încercat să îl contactez, să vorbesc cu el ca între bărbați, să îi explic că ea doar l-a folosit pe el și în momentul în care o să se întâmple o nefăcută, ea o să recunoasca tot. Și așa a fost”, a declarat bărbatul pentru Digi24.

Femeia a recunoscut că ar fi primit subiectele de la edilul municipiului Botoşani, spunând că a rătăcit prin casă documentele, pe care le-ar fi găsit apoi și le-ar fi luat soțul său.

Primarului Botoșaniului, Cosmin Andrei, lider al filialei municipale a PSD, a fost plasat sub control judiciar de către procurorii DNA, care vineri dimineață au făcut percheziții la biroul acestuia din primărie.

Primarul municipiului Botoşani, a anunţat, vineri, că s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în PSD şi va colabora cu anchetatorii, astfel încât situaţia să fie clarificată în cel mai scurt timp.

„Sindromul Amanta”, și la Iași

Două cazuri similare au zguduit în ultimii ani și administrația ieșeană. Primul este renumitul dosar „Amanta”, în care a fost judecat și condamnat fostul primar Gheorghe Nichita. Al doilea, cazul Marei Gheran, prezentat în octombrie 2023 de REPORTER DE IAȘI.

O fotografie cu Mara Gheran, o tânără funcționară a Primăriei Iași, și fostul subprefect Marian Grigoraș a fost distribuită la persoane din mediul politico-administrativ.

Imaginea îi prezintă pe cei doi, aflați în pat, el, în tricou, privind probabil la televizor, ea, acoperită cu un cearșaf. Fotografia, care dovedește relația extraconjugală a subprefectului PNL, e făcută de Mara Gheran și a ajuns la REPORTER DE IAȘI prin email de la o sursă care a refuzat să-și decline identitatea.

În luna iulie 2023, Mara Gheran s-a angajat, surprinzător, la Primăria Iași după ce, în anteriorii ani, ocupase alte patru posturi la stat: șef cabinet parlamentar, consilier la Instituția Prefectului, referent la ApaVital, inspector la Primăria Podu Iloaiei. Această imagine poate fi răspunsul la succesul fulminant în cariera publică pe care Mara Gheran l-a avut în ultima perioadă.

Article image
REPORTER o remarca pe Mara Gheran în iulie 2023, cu patru posturi la stat în ultimii trei ani: Prefectură, Apavital, Primăria Podu Iloaiei, Primăria Iași Marian Grigoraș, fost prefect, actual subprefect, chiar declara cum trebuie să avem încredere în alegerile sale, cum sunt angajați oameni de valoare în Cancelarie Fotografiile și discuțiile pe chat sunt din luna august a acestui an Cei doi stau întinși în pat, relaxați,...
Autor cristi tanasa Slideshow HOMEPAGE 16 Octombrie 2023

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30