fbpx
 
Folclorista lui Chirica ia bani în 2024 pentru Centenarul din 2018. Salarii uriașe, delir bugetar pentru oameni care nu fac nimic

Folclorista lui Chirica ia bani în 2024 pentru Centenarul din 2018. Salarii uriașe, delir bugetar pentru oameni care nu fac nimic


La Primărie există încă biroul Centenar și trei oameni sunt plătiți de 6 ani ca să nu facă nimic și nici măcar să stea la serviciu

Biatrice Duca, o cântăreață de sârbe, primește 10.000 de lei brut/lună fără nicio atribuție de serviciu, într-o țară în care firmele plătesc impozite crescute, că e nevoie de bani la buget

Există și Biroul Diaspora, unde șefa are salariul de 10.000 de lei net, iar activitatea e zero

Erau 3 angajați când a scris REPORTER DE IAȘI în 2020. Acum are 5 angajați!

8 oameni care toacă anual 200.000 de euro din bugetul Iașului doar pe salarii, bani cu care poți amenaja cinci parcuri de joacă

Mihai Chirica își plătește fotograful personal cu 8.000 de lei net/lună, din banii ieșenilor, și ține un Birou Centenar la 6 ani după ce evenimentul s-a încheiat

La șase ani distanță de momentul celebrării Centenarului Marii Uniri (2018) la Primăria Iași sunt pe statul de plată trei salariați tocmai la Compartimentul Centenar. Activitatea acestora, un mister de nepătruns. Cheltuiala anuală cu salariile lor se ridică la 70.000 euro.

Celor trei li se adaugă alți cinci angajați de la Biroul Diaspora, cu salarii cumulate de 136.000 euro pe an, despre ale căror acțiuni nu se știe absolut nimic. Peste 200.000 de euro pe an pentru 8 funcționari care nu prestează nimic înseamnă delir bugetar.

„Mândră de munca mea!”. Biatrice Duca nu a dat publicului și informația că este angajată la Primărie și plătită cu 10.000 de lei brut/lună

Are toate calificările: producător, redactor, realizator

„Vedeta” Compartimentului Centenar din Primăria Iași este cântăreața de muzică populară Biatrice Duca. Angajată ca inspector de specialitate, aceasta are un salariu lunar brut de 10.273 lei ceea ce corespunde unui net de peste 6.000 de lei.

Duca este cunoscută în Iași ca interpretă de folclor, participă sau moderează emisiuni de profil la posturile locale de televiziune, este o prezență constantă la mai toate sărbătorile comunale din județ unde le cântă sătenilor. Acum a ajuns și specialistă în Centenar la Primăria Iași.

De pe pagina de Facebook a acesteia, Duca a fost:
- redactor la ziarul Evenimentul
- realizator de emisiune „Chef în Moldova” la TeleMoldova Plus
- purtător de cuvânt și director adjunct la școala gimnazială „George Călinescu” din Iași
- producător/realizator al emisiunilor „Izvoarele folclorului” și „Monografii rurale” la Apollonia TV
- consilier personal al primarului din comuna Victoria
- inspector de specialitate cu atribuții de director cămin cultural la Primăria Victoria
- responsabil grup țintă și acordare subvenții și burse, servicii catering la Primăria Victoria

Și lista specializărilor este la fel de pestriță, e multilateral dezvoltată:
-
A studiat Management și Antreprenoriat artistic la Universitatea de Arte
- A studiat Antreprenoriat Industrial la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial
- A studiat Pedagogia învățământului primar și preșcolar la Facultatea de Psihologie

-
A studiat Organizator de Spectacole la Creative Business Management
- A studiat Manager la Avangarde Business Academy
- A studiat Jurnalism TV la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”
- A studiat Mentor la InfoEducația Iași
- A studiat Canto la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”

-
A studiat Formator la Eurodidactica

CV-ul de pe Facebook al folcloristei de la Primărie îl depășește pe al unui cercetător de la NASA

„Vorbiți cu șefii mei. Nu pot să dau nicio declarație”

Similar, inconstanță a arătat și în zona politică. În 2020, Duca a candidat la Camera Deputaților din partea partidului Pro România, a fost consilierul personal al primarului PNL din Victoria, iar toamna trecută s-a afișat cu conducerea filialei municipale a PSD Iași.

În dialogul cu REPORTER DE IAȘI, Biatrice Duca a refuzat să spună cu ce se ocupă la Primăria Iași, dar și dacă acum este membru al vreunui partid politic.

REPORTER DE IAȘI: - Dv. figurați la Compartimentul Centenar din Primăria Iași. Ce activități mai faceți în legătură cu Centenarul?

Biatrice Duca: - Nu pot să vă răspund la această întrebare, vorbiți cu șefii mei, nu pot să dau nicio declarație.

REPORTER DE IAȘI: - Am văzut că v-ați implicat în evenimentul de pe 24 ianuarie (concertul din Piața Unirii), ați făcut parte din echipa de organizatori?

Biatrice Duca: - Da, fac parte din echipă.

REPORTER DE IAȘI: - Ați și cântat pe scenă?

Biatrice Duca: - Am și cântat, da.

REPORTER DE IAȘI: - Ați primit și bani de la Primărie?

Biatrice Duca: - Nu, nu.

REPORTER DE IAȘI: - Dv. sunteți în momentul acesta membru al vreunui partid politic?

Biatrice Duca: - Nu vreau să discut despre asta, o zi frumoasă, la revedere.

Toți cei trei sunt angajați ai Compartimentului Centenar. Cheltuiala lunară brută de la bugetul local cu salariile lor este de aproape 30.000 lei. Pe an, se ridică la 350.000 lei = 70.000 euro.

Angajata Primăriei cântă singură pe scenă câteva cântece, după care banii de la buget intră automat pe card

Organigrama le-a permis să mai facă angajări

În organigrama Primăriei, există un așa numit Birou al Diasporei. În schemă, sunt prevăzute șase posturi de execuție și unul de șef, deci șapte în total.

În anul 2020, erau ocupate doar trei din cele șapte, acum sunt cinci salariați. „S-au angajat ulterior, dar numărul ca organigramă acesta a fost de la început. Adică au fost mai multe posturi vacante”, a declarat Adina Stoleru, șef Birou Diaspora.

Despre activitatea sa și a subordonaților săi, Stoleru a spus inițial că va vorbi doar în urma unui interviu față în față. A revenit telefonic după câteva minute și a solicitat ca REPORTER DE IAȘI să trimită o cerere scrisă la Primărie pentru informații.

„Nefiind eu autorizată direct să am dialog cu presa, să faceți o solicitare și vă trimit rapoarte, tot ce aveți nevoie dumneavoastră”, a spus Stoleru.

În ultimii ani, reprezentanții Primăriei Iași și-au făcut un obicei în a ignora solicitările pentru informații de interes public venite din partea REPORTER DE IAȘI. Cereri care privesc informații de interes public stau de 10 luni la Primărie fără REPORTER să primească răspunsuri.

E plin FB de odele de autopromovare ale angajaților din Primărie. Șefa Biroului Diaspora, plătită cu 10.000 de lei net/lună, într-o efuziune pozitivă alături de respectabilul Vasile Tiron, alt sinecurist plătit cu 16.000 de lei net/lună. Totul „din dragoste pentru Iași”

Post călduț pentru o doamnă din „lumea bună”

Cei cinci figurează în organigramă la Biroul Diaspora, șefă fiind Stoleru. Cheltuiala lunară cu aceștia se cifrează la 56.687 lei, adică anual peste 680.000 lei (136.000 euro).

Printre persoanele „de execuție” din acest birou este și Alexandra Pătrășcanu. Aceasta a fost căsătorită cu fostul lider PNL Daniel Minciună care a murit fulgerător, la doar 42 de ani, în urma unui atac de cord. Femeia s-a recăsătorit cu notarul public Vlăduț Theodor Pătrășcanu, dar recent cei doi au divorțat.

Ca un amănunt, în declarația de avere a Alexandrei Pătrășcanu din luna mai 2023, aceasta a notat că, în 2022, soțul său, notarul, a înregistrat un venit net de 1,4 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 290.000 euro. Ar ieși o medie lunară de 24.000 euro.

Alexandra Pătrășcanu lucrează doar cu numele la Primărie-Biroul Diaspora. Banii intră lunar pe card, circa 6.000 de lei

Biroul Diaspora toacă bani pentru „întâlniri culturale online”

Despre activitatea Biroului Diaspora nu se cunosc foarte multe amănunte. Bani cheltuiți pe tot felul de sindrofii, simpozioane, concerte și recitaluri fără nicio noimă, fără justificare și fără impact. Spre exemplu, anul trecut, în perioada 5 iulie – 5 septembrie a avut loc „Sărbătoarea diasporei 2023 – Iașul este acasă!”.

Cinci oameni care trebuie să muncească 258 de zile pe an, însumând 2.064 de ore. Normele lor sunt inexistente, scăpate de sub controlul public, deși sunt plătite din impozitele ieșenilor.

Adina Stoleru, alături de Biatrice Duca, la Zilele Diasporei în august 2023, o șușanea organizată de Primărie cu câteva zeci de mii de euro și la care participă 20 de pensionari și 30 de angajați din Primărie

Din programul postat pe site-ul Primăriei Iași:
- Campanie de împărțire de flyere de promovare a Biroului Diaspora în Aeroportul Internațional din Iași, Centrul de Informare Turistică Iași, la sediul Restart Home
-
Campanie de promovare a Biroului Diaspora în mijloacele de transport în comun de pe raza Municipiului Iași

- Întâlnire culturală online cu asociațiile românești din diaspora

- Întâlnire online cu asociațiile românești din diaspora – proiectul Educația în mediul rural – o șansă pentru mediul urban

- Un concert de muzică populară pe 14 august în Piața Unirii
-
Iluminat arhitectural al Palatului Roznovanu, sediul Primăriei Municipiului Iași

- Mesaj adresat ieșenilor de pretutindeni de domnul Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași de Ziua Diasporei (15 august)
-
ACASĂ PENTRU CEI PLECAȚI! – recital de poezie și muzică organizat de Casa de Cultură M. Ursachi din Copou

Article image
Secretara lui Mihai Chirica este plătită cu 2.000 de euro net/lună. Șeful îi dă un spor de 40% în mod fraudulos. Soțul ei lucrează tot în Primărie Gabriel Harabagiu, fostul viceprimar, ia spor de 20% deși n-are nicio atribuție în derularea proiectelor europene. Are mai multe dosare penale alături de primar Vasile Tiron este plătit cu 16.000 de lei net/lună, luând un spor de 40%! Este inculpat în Dosarul Revelionul, unde a...
Autor Cezar Moraru Anchete 05 Februarie 2024


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31