fbpx
 
Facebook / Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți Facebook / Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți

Rădăuțeanul care a lucrat la serialul-fenomen „Shogun”. Ce spune el despre cea mai importantă realizare a sa


Un român din Rădăuți se află pe genericul serialului-fenomen ”Shogun”, una dintre cele mai spectaculoase și așteptate producții TV din ultima perioadă. Artistul are însă o listă impresionantă de realizări, dar cea mai importantă spune că este fiul său.

Rădăuțeanul Andrei Chifean este singurul român care apare pe genericul serialului-fenomen ”Shogun”, a realizat o animație afișată la Superbowl și a „ajutat-o” pe Christina Aguillera să spargă un candelabru cu vocea ei, acestea fiind doar câteva din proiectele sale ca director tehnic de imagine digitală și efecte vizuale, scrie Obiectiv de Suceava.

Însă cea mai mare realizare este băiatul său, Victor, în vârstă de 2 ani, căruia îi place să învețe orice, a mărturisit Andrei Chifean pentru sursa citată.

Absolventul Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a ocupat în ultimii 10 ani diverse roluri din variate domenii de post-producție, de la Sound Engineer, 2D Animator sau Digital Compositor la FX & Lighting TD, toate aceste experiențe contribuind la înțelegerea modului în care funcționează departamentele de producție de efecte vizuale.

Facebook / Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți

Din ianuarie până în iunie 2023 a lucrat la mini-seria ”Shogun”, unde a creat lumina 3D pentru mai multe secvențe din episoadele 3, 4, 6, 7 și 8. Apoi, din iunie până în septembrie, a lucrat la serialul ”Nautilus” (AMC), după care, în septembrie-octombrie, a lucrat la o reclamă pentru ”Just Eat” în care apare Christina Aguillera.

Andrei Chifan s-a ocupat de aranjamentele florale din jurul apei și a ”ajutat-o” pe artistă să spargă un candelabru cu vocea ei. În noiembrie 2023 a ajuns să compoziteze și randeze o serie de cadre pentru un film de animație cu fantome și monstruleți pentru copii numit ”Elli”, iar spre finalul anului a contribuit la două filme SF care vor fi anunțate oficial în curand.

În anii anteriori a lucrat la multe alte proiecte pentru branduri precum Amazon Prime, Western Digital, Tissot, Netflix sau Sony. A început acest an lucrând la o animație pentru MSG Sphere, afișată în cadrul Superbowl-ului, având onoarea să fie printre primii artiști din lume care au avut acces la ecranul exterior al Sferei din Las Vegas.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31