fbpx
 
kchf.ru kchf.ru

O nouă lovitură pentru flota rusă: Nava de patrulare „Serghei Kotov” a fost distrusă de dronele navale ucrainene (VIDEO)


O navă rusească de patrulare a fost lovită și avariată de forțele ucrainene noaptea trecută, anunță serviciul de informații militare al Ministerului ucrainean al Apărării. Podul Kerci a fost închis.

Pe rețelele sociale a apărut o filmare care ar fi surprins momentul atacului asupra navei de patrulare „Serghei Kotov”, în zona Podului Kerci din Marea Azov. Podul a fost închis temporar.

Nava de patrulare „Serghei Kotov” afost atacată cu drone navale ucrainene și avariată, dar efectul atacului este în curs de investigare, arată mai multe surse ucrainene, care preiau inclusiv informații vehiculate pe blogurile militare rusești. Echipajul ar fi supraviețuit.
Serviciul de informații militare al Minsterului ucrainean al Apărării a confirmat marți dimineață atacul asupra navei rusești, care a fost lovită și avariată de dronele navale Magura V.
„În noaptea de 4 spre 5 martie 2024, unitatea specială a GUR din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei „Grupul 13” a atacat nava de patrulare a Flotei Mării Negre a Federației Ruse „Serghei Kotov”.

Misiunea a avut loc în cooperare cu Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei și cu sprijinul Ministerului pentru Transformare Digitală al Ucrainei.

În urma atacului cu dronele navale Magura V5, nava rusă din cadrul Proiectului 22160 „Serghei Kotov” a suferit avarii la pupa, în partea dreaptă și în partea stângă. Nava a fost avariată în apele teritoriale ale Ucrainei, în apropierea strâmtorii Kerci. Costul navei scufundate este de aproximativ 65 de milioane de dolari”, se araă într-un comunicat al seviciului de informații.

„Serghei Kotov” este o navă de patrulare rusească lansată la apă în 2021, ca parte a Proiectului 22160. Nava măsoară aproape 100 de metri lungime și este dotată cu rachete, precum și cu o platformă pe care pot ateriza elicoptere.

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31