fbpx
 
Au demolat degeaba Depoul Dacia: Chirica a lansat licitația cu 1 an întârziere, molozul stă pe loc, 30 milioane de euro așteaptă în bancă

Au demolat degeaba Depoul Dacia: Chirica a lansat licitația cu 1 an întârziere, molozul stă pe loc, 30 milioane de euro așteaptă în bancă


Primăria a demolat clădirile în 2023, dar n-a organizat licitația pentru construirea unui depou nou

De ce? Pentru că n-avea cine să muncească la caietele de sarcini

Mihai Chirica avea proiectul încă din 2020, iar peste doi ani spunea că în 2023 construcția va fi începută

Suntem la jumătatea lui 2024 și nu se mișcă nimic, deși BERD ne-a dat banii de doi ani. Acest an este pierdut!

Întârzierile la toate proiectele Primăriei n-au nicio noimă: pur și simplu nu vor să muncească, n-au oameni, firmele de construcții sunt cele de casă, ieșenii nu penalizează această lâncezeală și practic nu există consecințe

Poți sta ani de zile în administrație, să iei mii de euro salariu, să-ți faci vile și să nu începi niciun proiect

Moloz și fier vechi. De un an se stă degeaba

Administrația Chirica are aproape 10 ani vechime, dar mișcă proiectele orașului la fel ca la început: foarte greu sau deloc. Un exemplu perfect este Depoul Dacia. A fost anunțat și rostogolit pe toate canalele din 2019.
În 2021 a fost obținută finanțarea, aproape 3 ani mai târziu tot ce au reușit subordonații primarului să facă a fost să dărâme clădirile vechi. Care, oricum, abia stăteau în picioare.
La mai bine de jumătate de an de la demolare, abia a fost lansată licitația. În ansamblu, tot proiectul are o întârziere de peste un an. Lucrările erau date ca sigure începând cu 2023, dar vor începe, cel mai probabil în 2025. Dacă ar fi lucrat la privat, cu o întârziere de peste un an Mihai Chirica și subalternii erau dați de mult afară.

Primăria a tras 30 milioane de lei de la BERD în 2023, dar nu i-a folosit. Nici măcar n-a organizat licitația de executare

Au suplimentat creditul cu 30 milioane de euro

În 2019-2020, Primăria Iași a început să discute serios despre posibilitaea realizării unui depou nou pentru tramvaie. Mai ales că urmau să apară în oraș mijloacele de transport noi, produse de polonezii de la PESA și turcii de la Bozankaya.
Cum la capitolul proiecte europene cu finanțare nerambursabilă posibilitățile erau limitate, a fost contractat un credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În noiembrie 2022, după un an de discuții cu banca, boardul a semnat la Iași un contract pe 20 de milioane de euro, fiind programate trei investiții: Depou, refacerea Cinema Dacia și reabilitarea termică a 14 școli.
Suma ar fi acoperit doar o parte din estimarea valorii noului Depou. În noiembrie 2023, Primăria a cerut băncii suplimentarea cu 30 de milioane de euro a creditului inițial. Instituția a explicat modificarea contractului prin creșterea valorilor materialelor și manoperei, dar și prin modificarea proiectului inițial de la Depou. Prima ideea a fost modernizarea structurii vechi și montarea unor sisteme de automatizare. Studiul de fezabilitate a indicat că este mai bună refacerea din temelii.

Doar 1,6 milioane de lei cheltuiți pentru demolare. Șefii Primăriei spun că birocrația de la BERD a întârziat licitația pentru executarea lucrărilor

De la doi ani, lucrările s-au extins la patru ani

Valoarea lucrărilor doar la Depoul Dacia a fost stabilită la peste 46 de milioane de euro. Doar o parte din bani vor fi de la BERD; Primăria susține că poate lua bani din PNRR sau din bugetul local pentru a acoperi diferența.
Banii ar fi pentru noile construcții cu regim de înălțime P+2 (18 m). Funcţiunile propuse sunt reparaţie şi întreţinere tramvaie, garare, spălare, decantor, posturi de transformare, punct termic, platforme tehnologice şi alte construcţii speciale (dispozitiv cale, linie cale, aparate cale etc.). Terenul are o suprafaţă de circa 56.000 mp, cu un grad de ocupare de 50%. Depoul va găzdui 32 de tramvaie noi, 44 de autobuze electrice.
Inițial, era propus ca lucrările să dureze 24 de luni. Acum, propunerea este de 36 de luni, care se adaugă la anul de întârziere din cauza vitezei scăzute în care lucrează Primăria

Stil de lucru: Mihai Chirica a anunțat acest proiect încă din 2019. În 2023 trebuiau demarate lucrările. Contractul de finanțare fusese negociat din 2021. Depoul va fi reconstruit, în cel mai bun caz, din 2025

Conducerea CTP: „Vom recupera întârzierea”

„Este un proiect întârziat. În 2022, Primăria anunța că în 2023 va începe ridicarea noilor clădiri. Suntem în aprilie 2024, vechiul depou a fost dărâmat de 6 luni, nu se mișcă nimic”, spun angajații din CTP Iași.
Întârzierea de un an este asumată și de către directorul Cristian Stoica, dar acesta spune că sunt lucruri pe care nu le știa nimeni când a fost pus pe hârtie planul.
Am avut 6 luni de așteptare la PUZ. Am așteptat avize de la Apele Române, care au venit greu, de la CFR, care are liniile acolo dar mai ales de la Autoritatea Aeronautică. Deși suntem sub nivelul blocurilor din apropiere, a fost nevoie de acest act”, a precizat Stoica.
Directorul spune că întârzierea de un an poate fi recuperată.
„Halele sunt panouri sandwich, construcția lor nu ar trebui să dureze. Aici vom câștiga timp. Chiar dacă ar veni lotul nou de tramvaie, dacă avem halele și liniile le putem gara acolo. Folosim depoul doar ca spațiu de depozitare, fără toate automatizările ce vor fi gata la final”, a mai spus Stoica.

Cristian Stoica, CTP, spune că întârzierile vor fi recuperate. Durata lucrărilor era estimată la 2 ani. Un an deja s-a pierdut

Licitație lansată

Miercuri, 24 aprilie, BERD a lansat pe site-ul propriu licitația pentru depoul tramvaielor din Iași, termenul final fiind 27 mai. Surse din Primăria Iași au precizat că întârzierea nu a fost produsă neapărată de către Municipalitate, cât mai mult de procedurile băncii.
„Este o licitație organizată de bancă, nu are treabă cu procedurile de selecție pe care le folosim de obicei”, a precizat un angajat al Primăriei. Directorul CTP a declarat că va dura 3 ani de la semnarea contractului de execuție. Acesta ar putea fi pe masă cel mai devreme în luna iunie, dacă nu sunt contestații.
Dacă sunt contestații, contractul de proiectare și execuție ar putea fi semnat în iulie sau august. Cu alte cuvinte, lucrările la Depoul din Dacia nu vor începe efectiv anul acesta, ci în 2025. Proiectarea durează câteva luni, deci, deși era rostogolită de către Primărie ca dată de start 2023, depoul va începe efectiv în 2025.
Primăria a luat din contul împrumutului 30 de milioane de lei, dar a cheltuit 0 lei. Lucrările de demolare – 1,6 milioane de lei – au fost plătite din bugetul local.
„C
ontestațiile nu durează mai mult de 30 de zile. Ele sunt analizate intern, la BERD, de o comisie a lor, deci nu ar trebui să dureze”, a mai spus Cristian Stoica.

Article image
Cimitirul de Transport Public: 50% din parc e defect, 7 tramvaie se strică zilnic, vatmanii își fac cruce: „Va fi ca la Colectiv” Pentru prima dată, Parchetul are în lucru un dosar penal în care acuzațiile se referă la starea tehnică a vagoanelor, putând pune în pericol viața călătorilor Ieșenii stau zeci de minute în stații pentru că sunt doar 70 de tramvaie la stradă. Restul de 70 sunt stricate în Depou În orele de vâr...
Autor Cezar Moraru Anchete 07 Noiembrie 2023

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31