fbpx
 
O premieră în România: Chirica și Alexe vor să candideze cu 6 dosare penale. Iașul este a doua Republică Mazăre

O premieră în România: Chirica și Alexe vor să candideze cu 6 dosare penale. Iașul este a doua Republică Mazăre


E plictisitor şi apăsător zgomotul de fond al dosarelor penale care îi încarcă mental şi îi paralizează până la urmă pe liderii Iaşului din acest moment, Mihai Chirica şi Costel Alexe. Amândoi având formal echipamentul galben al PNL.

Au reînceput audierile la DNA şi DIICOT, săptămâna viitoare se vor intensifica procedurile şi vacarmul va creşte, avem deja un dosar celebru la ICCJ care intră în linie dreaptă, multă lamentare şi disimulare într-un joc al nervilor care dăunează ieşenilor.

Lucrurile stau aşa: cuplul Chirica-Alexe adună 4+2 dosare în diferite faze pe toboganul Justiţiei, iar candidaturile lor în 2024 cu acest palmares vor fi o premieră în România. A mai fost cazul Mazăre-Constantinescu, extrem de toxic prin toate reziduurile şi condamnările care continuă şi astăzi, la 10 ani după ce şi-au pierdut funcţiile.

Iaşul e acum a doua Republică Mazăre.

Costel Alexe:

- Dosarul Tabla: a luat marfă de 20.000 de euro printr-un contract fictiv de sponsorizare, ca să scape a inventat un divorţ în viteză şi un partaj voluntar pe care l-a datat, printr-o minune, cu mulţi ani în urmă. Soţia ar fi negociat cu directorul Liberty, nu el

- Dosarul Baba: un acolit al noii puteri politice este numit director la Şcoala Populară de Arte deşi nu avea studiile specificate în lege şi nu putea participa la concurs. Martorii îl arată pe Alexe cu degetul că ar fi impus forţarea legii în ciuda evidenţelor.

Mihai Chirica:

- a edificat în 2018 un bloc terminat în 2015, despre care presa a scris pe larg că nu respectă autorizaţia, PUZ şi nici măcar specificaţiile UTR din PUG. Miza: câteva milioane de euro. Chirica era prieten cu proprietarul blocului, stăteau la şpriţuri în weekend

- a edificat un alt bloc fără autorizaţie, deşi i s-au prezentat două rapoarte oficiale care arătau că intabularea este ilegală. A semnat edificarea în 2020, deşi blocul fusese terminat în 2015. Miza: circa 1 milion de euro

- a permis familiei Asimionesei să ridice un bloc pe un teren al Primăriei, în loc de o pensiune, şi să vândă apartamentele deşi Consiliul Local avea drept de preemţiune. Miza: 2 milioane de euro

- a permis unui om de afaceri să ridice un etaj suplimentar de peste 500 mp pe o clădire din centrul oraşului, deşi exista o dezbatere asiduuă între instituţiile avizatoare pe acest subiect. A semnat intabularea în ciuda avertismentelor pe canale instituţionale. Miza: câteva milioane de euro.

Aceste dosare sunt în faze avansate şi vor ajunge în instante până în 2024. Cei doi au avocaţi buni, plătiţi cu sume foarte mari, care au misiunea de a tergiversa cât mai mult posibil procesele, timp în care Mihai Chirica şi Costel Alexe vor să candideze. Este fără precedent în România ca un tandem cu şase dosare de corupţie să candideze într-un judeţ din partea unui partid tradiţional. Cei doi vor să reinventeze politica, pe fondul amnistierii mascate prin prescripţie şi prin contraofensivă generală împotriva anti-corupției.

Avem de fapt un caz Dragnea la Iaşi, intrat în acea ultimă fază prin care s-a aflat şi liderul PSD. Chirica şi Alexe au febra gamblerului, ei nu mai văd planurile ample ale realităţii, unghiul s-a îngustat, văd doar următoarea mişcare, lovitura norocoasă, ei spun că va intra zarul care trebuie, nimic nu-i va face să se oprească. Ei speră că vor manipula partidul până la capăt, o să le împartă firimituri şi funcţii, o să ungă pe cine mai trebuie la Bucureşti sau prin justiţie, o să găsească avocaţii nişte rotiţe, o să ţină presa sub control şi prin asta masele, o să...- o să...

La fel gândea Dragnea, al cărui culoar se îngustase până aproape să-l strivească. Înlocuia oamenii din funcţii de pe o zi pe alta, inventa ordonanţe care îi erau dedicate, rescria legile ţării, remodela toată realitatea ca un gambler care nu lua în calcul probabilitatea covârşitoare de a eşua şi de a termina într-un beci.

Mihai Chirica şi Costel Alexe vor ţine PNL de căpăstru până în ultima clipă. O clică de guguştiuci îi vor slugări pentru funcţiile şi banii pe care îi mai au de împărţit. Vor ciuguli din bugetele publice până în ultima zi. PNL a mai experimentat asta cu Relu Fenechiu, care 12 ani a jucat fals în baza unui complot personal cu Gheorghe Nichita. Fenechiu ţinea tot partidul pe loc, fără să câştige nicio bătălie electorală, el şi Nichita împărţind toată prada. Iar PNL s-a lăsat captiv acestui marasm 12 ani fără să se opună.

E ceea ce fac acum slugile lui Chirica şi Alexe. Îşi bat joc de Iaşi ca să rămână cu prada. Care nici măcar nu este a lor. Tandemul penal le arată un morcov pe care n-o să-l prindă niciodată. Ieşenii trebuie să termine această mascaradă şi să îi măture printr-un val de revoltă absolut firesc. L-am mai văzut şi se va produce inevitabil.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30