fbpx
 
Captură video Captură video

Americanul Ilia Malinin a reuşit primul cvadruplu Axel din istoria patinajului artistic (VIDEO)


Americanul Ilia Malinin a scris o nouă pagină de istorie în patinajul artistic, joi, la finala ISU Grand Prix, fiind primul patinator care a reuşit un cvadruplu Axel într-un program scurt, relatează Reuters conform news.ro.

Sportivul în vârstă de 19 ani este singurul patinator care a reuşit un cvadruplu Axel în competiţie, dar nu încercase niciodată acest lucru într-un program scurt, unde este mai riscant deoarece există o marjă de eroare mai mică. Axelul cvadruplu este considerat cea mai dificilă săritură din acest sport, deoarece are patru rotaţii şi jumătate.

Malininin merge cu un punctaj de lider şi cel mai bun punctaj personal, de 106,90 puncte, în programul liber de sâmbătă.

„Nu scria nicăieri în regulament că nu ai voie să faci cvadruplu Axel, ci doar că poţi face „orice săritură triplă sau cvadruplă””, a declarat Malininin. „Atunci am decis să încerc şi să văd dacă merge. Mă bucur foarte mult că am reuşit să o fac”, a adăugat el. „Având în vedere că a fost prima dată când am încercat-o în programul scurt, a fost multă presiune pentru mine”.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30