fbpx
 
Distopia PNL-PSD: o majoritate monocoloră în 95% din teritoriul României ne va sărăci pe toți / EDITORIAL

Distopia PNL-PSD: o majoritate monocoloră în 95% din teritoriul României ne va sărăci pe toți / EDITORIAL


Nu înțeleg cum își imaginează cei de la PNL și PSD România mai departe. Toate Consiliile Locale și Județene din țară conduse de alianțe majoritare PNL-PSD. Toate instituțiile la PNL și PSD.

95% din primarii din țară aparțin unei singure majorități. Toți directorii din România vorbind aceeași limbă și acoperindu-se reciproc. Toți banii la ei. Toate instituțiile de control la PNL și PSD. Șefii Justiției la comandă politică, așa fiind numiți.

Un penelist va apela la un pesedist care îl cunoaște pe șeful ANAF. „Uite care-i treaba, am luat un echipament scump printr-o licitație dubioasă și am un raport nefavorabil, mi-au venit în control, dar acum suntem colegi!" Un pesedist vorbind cu un penelist să intervină la Garda de Mediu: „Sunt 5 blocuri în zona de protecție și n-am avizul, dar acum suntem în familie și rezolvăm noi...". La întâlnirile coaliției se va închide marele cerc al cunoștințelor. Fiecare va veni în buzunar cu un număr de instituții cu care garantează. Se va ști cu doi pasi înainte ce urmează.

PNL are un om la Antifraudă. „Acum e omul nostru." Îi vor împărți pe toți șefii de instituții, vor fi ai tuturor. Achizițiile publice se vor tranșa fară niciun risc. Nicio contestație nu va mai conta. Banii sunt ai tuturor, se împart echitabil, păzindu-și spatele unii la alții.

Prefectul va fi decorativ. Justiția va fi servită la pat, cuprinsă de lene. Șpăgile vor fi la liber și îi vor îmbogăți pe toți. Nimeni nu va mai denunța nimic pentru că își va pierde încrederea. Va tăcea. Toată această clasă conducătoare, în 41 de județe, va distruge orice apetență de a te opune. Va instaura liniștea, teama și lumea va învăța să țină capul plecat.

Nu va mai fi o presă a PNL și alta a PSD. Imunitatea va fi generală. Acum nu e chiar așa. Liberalii și pesediștii se mai concurează în teritoriu. Se urmăresc, se hărțuiesc, se descurcă pe filiere separate. Nu își împărtășesc secretele și nu-și pun la comun influența. E un pact: la Guvern iau deciziile strategice, în teritoriu lupta e deschisă și libertatea de opinie e garantată.

Nu va mai fi la fel. Ni se spune că așa se obține stabilitatea. Ni se spune că stabilitatea face bine la economie, la dezvoltare, la investiții, la tot. S-a mai încercat asta. Partidul Unic urma modelul stabilității. Experiența a demonstrat că economia a regresat, nivelul de trai s-a prăbușit, înapoierea față de lumea liberă a fost dramatică. În liniște nu există dezvoltare. Acapararea tuturor deciziilor de la Guvern până în ultimul cătun nu va însemnă doar exploatarea bugetelor publice, ci va afecta grav economia de piață. Se va fura absolut totul, inițiativa va dispărea odată cu încrederea într-un sistem echitabil. Planificarea și centralismul vor risipi resursele publice și Romania va încetini. Toate modelele de stabilitate sunt eșuate, din America de Sud până în Africa și Asia de Sud-Est. Toți au renunțat.

Zgomotul și alternanța la Putere înseamnă normalitate. Competiția politică nu afectează regulile unei economii libere și ale unei societăți deschise. Argumentul Germaniei conduse printr-o largă majoritate a Stângii cu Dreapta este fals. Germania e o republică federală, cu guverne regionale și consilii locale puternice, care au autonomie și care nu respectă algoritmul de la Centru. La noi se vrea o singura mână care să conducă tot. E un model oligarhic fix de tip rusesc. Ei, care vor să ne ferească de Rusia, aduc acest model în viață noastră.

Nu e deloc bine pentru viitorul nostru. Monopolul întregii vieți politice și sociale ne va calca în picioare. 4.000 de localități monocolore vor însemna nu doar sfârșitul democrației, ci condamnarea la sărăcie.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31