Arcadia Spitale si Centre Medicale
Gafă: Doboș (PNL) a semnat ca s-o scape pe Udrea. Deși s-a scuzat că și-a pus semnătura, deputatul crede în principiul modificării legii
c4754b37c0c70e3818b030c4bcedc224

Gafă: Doboș (PNL) a semnat ca s-o scape pe Udrea. Deși s-a scuzat că și-a pus semnătura, deputatul crede în principiul modificării legii

Ultima actualizare: 22 octombrie 2016Autor: Vizualizări: 42

c4754b37c0c70e3818b030c4bcedc224

Liberalului îi sună bine ca denunțurile în dosarele de corupție să fie făcute în cel mult 3 luni de la comiterea faptelor, iar denunțătorilor să li se confiște averile ca și în cazul autorilor faptei. Măsura controversată e propusă de Elena Udrea ca să scape ea însăși de dosarul Gala „Bute”. Deputatul PNL de Iași n-are o problemă cu noul obstacol ce s-ar ridica în calea luptei împotriva corupției.

 

La începutul lunii septembrie, deputatul PNL de Iași, Anton Doboș, a intrat într-o companie dezonorantă: a semnat proiectul de lege inițiat de Elena Udrea care are drept scop să o scape pe ea însăși de dosarul de la DNA. Deputatul ieșean apare pe o listă de 34 de parlamentari care susțin demersul celei mai celebre blonde din politica românească.

Doboș, un pas înapoi
Prin acest proiect, Elena Udrea vrea să modifice Codul Penal astfel denunțurile în cazurile de corupție să nu poată fi făcute decât în termen de trei luni de la comiterea faptelor. Udrea este trimisă în judecată în Gala „Bute”, dosarul DNA bazându-se pe mărturiile unor denunțători apărute la câțiva ani de la producere evenimentelor. Elena Udrea susține că, în acest moment, denunțătorii ajută la fabricarea unor dosare penale împotriva unor politicieni sau oameni de afaceri.

 

 dobos pnl

Anton Doboș ar vota ca martorii să înceteze cu denunțurile

Liberalul Anton Doboș susține că și-a retras semnătura după ce a aflat cine este inițiatoarea, deși, pe fond, e de acord cu modificările. „Am retras semnătura încă de acum o lună. Era inițiată de Elena Udrea și presa ar fi sărit. Ideea este bună, pentru că denunțătorii scapă și cu averea și nepedepsiți. Nu am vrut să mă asociez cu Elena Udrea”, a declarat Anton Doboș, după ce s-a trezit că susține un deputat cu dosare grele de corupție. Pe site-ul Camerei Deputaților, el apare și în prezent pe lista semnatarilor proiectului.
Alt ieșean care a semnat proiectul este senatorul PSD Ionel Agrigoroaei. Acesta nu și-a pus problema unui deficit de imagine. Însuși senatorul a primit o condamnare de doi ani și șase luni cu suspendare pentru fals, uz de fals și complicitate la înșelăciune. Până la închiderea ediției, senatorul nu a putut fi contactat telefonic.

REPORTERIS îți recomandă și ...
O nouă nebunie la CUG, „Specialitatea Chirica”: enclavă fără acces, trei blocuri în jur, locuitorii sunt furioși

 

Și alți parlamentari cu probleme au semnat

Proiectul Elenei Udrea a fost semnat de 34 de deputați și senatori. Pe liste se află și deputatul PSD Mădălin Voicu. Acesta este anchetat de DNA pentru acuzații de spălare de bani. Alt deputat certat cu legea și încântat de inițiativă este liberalul Cătălin Teodorescu. Acesta este anchetat pentru abuz în serviciu în dosarul fostei șefe DIICOT, Alina Bica, privind o despăgubire ilegală făcută de ANRP. Proiectul urmează să fie analizat de camera decizională.
Surprinzător, proiectul Elenei Udrea este sprijinit de doar doi parlamentari PSD, Agrigoroaei și Mădălin Voicu, abundând în schimb susținătorii din UNPR, în număr de 15, și din PNL – 11. Se adaugă câțiva senatori și deputați neafiliați.

 

elena udrea

Elena Udrea l-a vrăjit cu proiectul ei pe deputatul ieșean

Ce urmărește Udrea prin acest proiect

Pe scurt, Udrea își dorește evitarea denunțurilor făcute de către alte persoane cercetate penal care își amintesc peste noapte faptele altora, petrecute în urmă cu mai mulți ani. ”Imunitatea absolută a denunțătorului, așa cum a fost reglementată până în prezent, a condus la situații absurde, când persoane cercetate penal, pentru diverse infracțiuni, au ajuns să formuleze astfel de sesizări privind presupuse fapte de corupție petrecute și cu 10 ani în urmă, ajungând să obțină în acest fel diverse beneficii, unele nemeritate și imoral acordate, inclusiv păstrarea produsului infracțiunii. Astfel, de exemplu, denunțarea unor infracțiuini de mită se face de făptuitorul care regretă fapta comisă într-un anumit termen de la comiterea faptei, stabilit de lege, termenul propus de 3 luni, și nu atunci când acesta este cercetat pentru alte fapte grave de urmărire penală, deoarece în astfel de situații seriozitatea și realitatea unor denunțuri făcute în condiții extreme devine una văsit discutabilă”, spune Elena Udrea în expunerea de motive a proiectului de lege.
În sfera penală se aplică legea cea mai favorabilă, astfel că, dacă acest proiect ar deveni lege, s-ar aplica și în cazul Elenei Udrea.

REPORTERIS îți recomandă și ...
Ofițer de poliție de la Operațiuni Speciale Brașov, trimis în judecată pentru divulgarea de informații ce nu sunt destinate publicității

 

Citește și Cum se fură la Voinești: „Votați-l primar!”, ca să-mi dea bani. Lăudătorul din campanie, contract de 30.000 de lei de la primar

REPORTERIS îți recomandă și ...
Țineți minte toate promisiunile PSD: laptele și mierea vor curge în valuri
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
ReporterIS pe Google News
Lasă un comentariu

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arcadia Spitale si Centre Medicale

Editorial

Cele mai noi Birouri Clasa A din Iași | DOTĂRI PREMIUM - NOCIS

Articole din aceeași categorie

Antibiotice iasi

Articole pe subiecte simiare

REPORTERIS îți recomandă și ...
Petru Movilă (PMP): „Proiectul Autostrăzii Iași - Târgu Mureș se află în subordinea Ministerului Transportului şi a CNAIR, nu a Comisiei pentru Prognoză”
Palas Iasi

Alte articole