fbpx
 
600 de membri PMP, prezenți la întâlnirea cu liderul Cristian Diaconescu. Reunificarea este aproape, vin alegerile

600 de membri PMP, prezenți la întâlnirea cu liderul Cristian Diaconescu. Reunificarea este aproape, vin alegerile


„Suntem al treilea partid la nivel de județ ca număr de aleși locali”, a spus președintele filialei Iași, Adrian Acostoaiei

Președintele PMP Cristian Diaconescu a spus că împăcarea cu facțiunea Eugen Tomac nu este imposibilă și că acest lucru s-ar putea produce foarte curând

 

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a cerut taberei Eugen Tomac să lase armele jos

Filialele PMP din Moldova i-au cerut presedintelui Cristian Diaconescu să candideze în 2024 pentru Cotroceni 

Vineri, 21 aprilie, de la ora 18.30, președintele PMP Cristian Diaconescu s-a întâlnit cu membrii de partid și cu șefii filialelor din Moldova la Palas Iași.
„Ne bucurăm că avem în sală peste 500 de membri de partid. Este un semnal clar că ne mobilizăm", a precizat președintele PMP Iași, consilierul județean Adrian Acostoaiei.

Punctul central al discuțiilor a fost legat de situația juridică a PMP, despre care Cristian Diaconescu a spus că va fi lămurită în justiție.

Toți președinții filialelor din Moldova și membrii de partid din sală i-au cerut lui Cristian Diaconescu să candideze la alegerile pentru Președinția României de anul viitor. 

 

Adrian Acostoaiei (stânga, lângă Cristian Diaconescu) este președintele filialei PMP Iași

„Sper ca într-o lună să avem o înțelegere cu tabăra cealaltă”

Într-o lună vor fi anunțați șefii filialelor Partidului Mișcarea Populară din regiunea Iașului, inclusiv la Iași, a anunțat ieri Cristian Diaconescu, președintele formațiunii. Acesta a făcut ieri o vizită la Iași unde s-a întâlnit cu sute de membri ai partidului pentru a lămuri situația juridică a celor două facțiuni care se judecă pentru a avea controlul formațiunii: tabăra Diaconescu respectiv tabăra Tomac.
Fostul lider Eugen Tomac a transmis un semnal prin care ar dori încheierea disputelor și o revenire la unitate, aflându-ne deja în an preelectoral, iar procesele sunt departe de a fi încheiate. Practic, fără o situație juridică tranșată definitiv, ambele facțiuni riscă să nu se poată înscrie în alegeri.

Apropierea alegerilor impune membrilor PMP să resolve diferendele prin mediere, nu prin tribunal – afirmă liderul Cristian Diaconescu

Avem două congrese disputate în instanță și alte două procese pe rol. Sunt curios cum vor analiza judecătorii aceste aspecte”, a spus Cristian Diaconescu. Acesta a reieterat dorința de reconciliere, dacă tonul taberei adverse devine adecvat.

„Este ca în Ucraina: dacă vor o reconciliere, trebuie să oprească războiul Așa este și în cazul nostru. În numele meu, pot să spun că am toată disponibilitatea să mă așez la masa discuțiilor. Meseria mea este de negociator, iar din acest punct de vedere nu am niciun fel de rezerve. Așa cum am reușit între state sau situații de criză să negociez, așa putem și în interiorul partidului. Deocamdată, scopul partidului este recăpătarea identității, trebuie să rezolvăm totul înăuntru, deoarece trebuie să eliminăm orice temeri legate de o funcționalitate rea. Sper ca într-o lună să se rezolve, repet prin înțelegere, mediere și nu prin tribunal”, a adăugat președintele PMP.

„Prin numărul de aleși, suntem al treilea partid la nivel de județ”, spune Adrian Acostoaiei, șeful filialei Iași

Disputa la Iași: cine să fie șeful filialei

La Iași, Cristian Diaconescu îl are ca șef al filialei pe consilierul județean Adrian Acostoaiei și intenționează să îl impună pe acesta în continuare ca președinte al filialei. În schimb, Eugen Tomac îl vrea ca șef pe fostul deputat Petru Movilă. De fapt, la momentul actual, acesta ar fi ultimul diferend de rezolvat între cele două formațiuni, în calea spre reunificarea din interior.

Circa 600 de reprezentanți PMP din județul Iași au fost la întrunirea organizată la Palas, în prezența președintelui Cristian Diaconescu

„A fost un an greu, cu multe încercări și cu multe răzbunări dar din fericire pentru noi, fără trădări. Presupun că este firesc să fie așa, mai ales atunci când ai lângă tine o echipă sufletistă și cu dorință de victorie. Am alături de mine oameni extraordinari, iar încrederea lor nu poate fi infirmată de slăbiciunile individuale ale altora sau de scandalurile induse artificial. Organizația județeană Iași are peste 10.000 de membri din care 102 sunt aleși locali, 3 consilieri județeni, 2 primari, 5 viceprimari, 3 consilieri municipali, 4 consilieri orășenești și 85 de consilieri comunali. După numărul aleșilor locali, organizația noastră este clasată pe locul 3 in topul partidelor politice”, a spus Adrian Acostoaiei.

Article image
Liderul PMP Cristian Diaconescu a anunțat duminică, la Iași, că Petru Movilă nu mai este membru al partidului, după ce a agresat în biroul său un coleg.
Autor cristi tanasa Administratie Locala 09 Mai 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31