
Palas, păzea! Cârciuma-autobuz vine cu viteză din Ciurea
Urci, dar nu te duce nicăieri. N-are compostor, ci grătare. Ghici, ghicitoarea mea. Alexandru Alexandrescu a avut din studenţie dorinţa de a amenaja un local într-un spaţiu atipic. N-a putut să o facă într-un vagon de tren, dar a reuşit într-un autobuz.
O atracţie pentru tiriştii care trec prin Iaşi. De câteva săptămâni, la şase kilometri de la ieşirea din Iaşi, pe drumul judeţean Iaşi-Vaslui, a fost amenajat un local destinat în special transportatorilor de marfă ce tranzitează judeţul şi municipiul, prin localitatea Mogoşeşti.
Încap 40 de clienţi
Ideea inedită constă în faptul că proprietarul localului, Alexandru Alexandrescu, a ales ca viitorii clienţi să fie primiţi într-un autobuz special amenajat. „Autobuzul” beneficiază de o terasă cu grătar, spaţiu sanitar şi o capacitate de aproape 40 de clienţi. Alexandrescu susţine că totul a început ca o joacă. În studenţie şi-ar fi dorit să facă acelaşi lucru, dar într-un vagon de tren, lucru care nu a fost posibil. „Autobuzul este marca Renault. Pur şi simplu l-am cumpărat, cu vreo 2.000 de lei. M-am gândit să fac o terasă chiar pe pământul meu.
Atmosferă rustică la Staţia Unu Grill&Coffe Bar
Suntem cu actele în curs de emitere. Avem toate condiţiile aici. În autobuz am pus parchet şi am amenajat. Bucătăria este afară. Facem totul la grătar, băuturile sunt servite ca peste tot. Vrem ca din martie anul viitor să deschidem oficial”, a declarat patronul.
„Preţuri de oraş”
Localul a primit numele de Staţia Unu Grill&Coffe Bar, vecinii din zonă fiind deja încântaţi de idee. „E bine, domnule, la un grătar aici. Să vedeţi când va deschide… Vara este frumos”, a spus un vecin.
Interiorul a fost deja amenajat ca la carte
Alexandrescu mai spune că persoanele care vor mânca în autobuzul lui vor veni şi a doua oară. În meniu are cam tot ce se poate face la grătar. Proprietarul a precizat că o ciorbă de peşte, dar şi o porţie de peşte prăjit, nu va costa mai mult de 19 lei. „Preţurile vor fi de oraş. Casa familiei mele este la câţiva metri şi acum mâncăm numai la autobuz. Pe lângă economist, eu sunt şi bucătarul. Probabil voi renunţa la serviciu ca să mă ocup de această afacere. Ne vom adresa tiriştilor care tranzitează zona. Nu sunt alte posibilităţi în zonă pentru cei care trec pe aici”, a mai spus Alexandrescu.
Citește și Bivolari, patria lui Gafița! Cum să umfli tot bugetul unei comune prin 70 de contracte dedicate
Distribuie acest articol, alege-ți platforma!
URMĂREȘTE-NE PE GOOGLE NEWS:
Prețurile Vetmedan variază foarte mult de la o comună la alta, de la 500 de lei la 1.500 de lei/câine capturat, în funcție de cât vrea fiecare primar să dea În padocul din Suraia (Vrancea) au fost eutanasiați peste 6.200 de câini anul trecut Daniel Lazăr face cu 7 angajați o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro/an Contractele cu primăriile din Iași sunt foarte costisitoare, dar momentan firma a capturat foarte puțini câini Dobrovăț a făcut un contract-cadru de 150.000 de euro, bani cu care teoretic s-ar captura între 750 și 1.000 de câini. Pentru o singură comună, e imens Holboca s-a angajat să plătească 85.000 de euro firmei Vetmedan Autoritățile acționează în sens invers: în loc să aloce bani publici pentru sterilizarea câinilor, plătesc sume mult mai mari pentru capturarea acestora
Articole pe subiecte simiare
Alte articole