fbpx
 
Răzvan Timofciuc, consilier USR Iași: Corupția lui Chirica este întrecută doar de tupeul lui

Răzvan Timofciuc, consilier USR Iași: Corupția lui Chirica este întrecută doar de tupeul lui


„Corupția lui Chirica este întrecută doar de tupeul lui. Zice că el nu are nicio vină pentru toate potlogăriile de care e acuzat de DIICOT, ci Consiliul Local”, scrie consilierul local Răzvan Timofciuc pe pagina sa de socializare.

„Am dat o declaraţie (la DIICOT, n.r.) cu privire la aplicarea Legii 140 din 2014, în care eu mi-am declinat calitatea de autoritate. Această lege spune că primarii, viceprimarii, preşedinţii de consilii judeţene, primarul general al Capitalei, nu semnează pentru conţinut, ci doar în calitate de autoritate. Legea ar fi trebuit să fie cunoscută. Elementele de nelegalitate sunt în sarcina Consiliului Local, respectiv de secretara Consiliului Local, în funcţie, cea care de altfel a validat legalitatea tuturor documentelor”, a declarat Chirica.

Înainte de toate, Legea 140 din 2014 se referă la spitale. Mihai Chirica rescrie codul administrativ.

Dar să le luăm pe rând:

- În cazul terenului de 1351 mp în Sărărie, de unde i se trage unul din dosarele DIICOT, a trebuit ca în iulie 2017 să mă adresez instanței să obțin contractul de asociere în participațiune dintre Primărie și firma șantajiștilor de la BZI, proces pe care l-am câștigat.

Chirica i-a dat PUZ cu super-majoritatea sa din mandatul trecut, i-a eliberat autorizația de construire, i-a semnat documentele de edificare și oamenii săi au făcut recepția unui bloc cu apartamente, în loc de pensiune.

Exista la dosar stenograma unei sedinte de Consiliu Local in care cer rezilierea contractului cu Asimionesei (Global Impex) din cauza schimbarii obiectului asocierii.

Raspunsul lui Chirica a fost ca nu se ia dupa toti carcotasii si ca el sustine investitorii.

Investitorii facusera un simplu bloc pe un teren gratis de la Primarie si au vandut apartamente de 1 milion de euro.

- În cazul șmecheriilor pe care le-a făcut pentru a ceda din patrimoniul public 650 mp în Smârdan, în buricul târgului, la o aruncătură de băț de Palas unui mafiot imobiliar din anturajul său (cuvintele nu sunt grele, e unul care a stat prin pușcărie), după ce a ieșit la suprafață modul infracțional în care el, împreună cu angajații săi au acționat, (teren concesionat pt folosință agricolă sau pentru parcări pe care le-a folosit pentru a-și crește amprenta la sol a blocului de 9 etaje și 50 apartamente), am avut interpelare în CL, am solicitat chiar constituirea unei comisii de anchetă la nivelul CL pentru a verifica modul cum a fost înstrăinat patrimoniul public…dar m-am lovit de atitudinea zeflemitoare a lui Chirica.

Pot spune chiar că am vrut să ii fac un bine.

Dacă mă asculta și lua în serios ce i-am adus la cunoștință în Consiliul Local și acționa pentru respectarea legii, astăzi nu ar mai fi inculpat”, mai spune Timofciuc.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31