fbpx
 
Foto: Garda de Mediu Sibiu Foto: Garda de Mediu Sibiu

Poluare masivă pe malul Cibinului, în județul Sibiu. Garda de Mediu anunță plângere penală


Inspectorii Gărzii de Mediu Sibiu au efectuat săptămâna trecută două controale pe malurile Cibinului, în zona localității Orlat, unde a descoperit o amplă zonă afectată de poluare, transmite Turnul Sfatului.

Verificările în teren s-au desfășurat în zilele de 23 și 25 noiembrie, pe malul drept al Cibinului, în comuna Orlat. Au fost descoperite deșeuri pe aproape 5.000 de metri pătrați.

„Au fost identificate deșeuri provenite din gospodării (menajere, deșeuri de material plastic, mobilier, deșeuri vegetale, lână și piei de oaie, sticlă, etc.), precum și deșeuri din construcții/demolări și pământ cu care au fost acoperite parțial și alte deșeuri, pe o suprafață de cca. 5.000 mp. De asemenea, au fost identificate și urme de incinerare a deșeurilor (inserții de sârmă rezultate din ardere de anvelope)”, anunță conducerea Gărzii de Mediu Sibiu într-un comunicat de presă.

Pentru că vorbim despre fapte de natură penală, Garda de Mediu a sesizat Parchetul, fiind deschis dosar penal. În plus, primăria Orlat a fost înștiințată să curețe urgent zona de mizerie, mai transmite sursa citată.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31