fbpx
 
Jumătate dintre candidații buzoieni care au susținut examenul pentru obținerea permisului auto au fost respinși

Jumătate dintre candidații buzoieni care au susținut examenul pentru obținerea permisului auto au fost respinși


Jumătate dintre candidaţii care au susţinut în anul 2022 proba practică pentru obţinerea permisului de conducere, categoria B, au reuşit să promoveze examenul, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

Cei mai mulţi dintre elevii şcolilor de şoferi nu au reuşit să depăşească proba de traseu iar rezultate slabe au fost înregistrate şi la capitolul legislaţie rutieră.
Anul trecut, în 2022 s-au prezentat la proba teoretică în jur de 13.000 de candidaţi. Şcolile de şoferi au vizat sub semnătură că ar fi pregătiţi să devină şoferi. Ei bine, aflaţi că 50 la sută dintre ei nu au trecut proba teoretică deşi şcolile avizaseră că sunt pregătiţi să susţină acest examen iar la proba practică procentul pentru obţinerea permisului de circulaţie, categoria B este şi mai dramatic. Doar 40 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la examen pentru obţinerea permisului au reuşit să promoveze proba practică", a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, pentru Agerpres.
Ţinând cont de rezultatele slabe înregistrate la examenele pentru obţinerea permisului de conducere dar şi ca urmare a unor accidente grave în care au fost implicaţi tineri de 18 ani, autorităţile recomandă ca înscrierea elevilor să se facă doar în momentul în care elevii sunt pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a conduce un autoturism pe drumurile publice.
„Asta înseamnă că prea mulţi dintre copiii noştri nu sunt pregătiţi să devină şoferi la 18 ani. Fac apel la părinţi, nu este nicio problemă dacă nu îşi iau permisul la 18 ani. Mai bine să îşi ia permisul când vor fi pregătiţi şi ceva mai responsabili", a transmis prefectul judeţului.
Şcolile de şoferi admit că o parte dintre elevi nu sunt interesaţi de cursurile la care se predau noţiuni de legislaţie rutieră, motiv pentru care la probele practice o bună parte dintre ei sunt respinşi de examinatori.
„Procentele prezentate sunt minime spre medii, ar putea fi înregistrate şi rezultate mai bune. La partea de teorie mă gândesc la faptul că elevii ar trebui să depună mai mult efort. Noi din şcoală încercăm să nu le dăm drumul până când nu sunt pregătiţi. Le spunem despre faptul că acele cursuri de legislaţie sunt obligatorii dar mulţi nu vin...La partea de traseu sunt mai mulţi factori care intervin, starea traficului, a candidatului, probabil şi examinatorii. O parte dintre candidaţi se pregătesc, o parte sunt delăsători, mai ales tinerii, interesul lor lasă de dorit şi nu îşi asumă lucruri atunci când se urcă la volan", a declarat Gabriel Brătilă, instructor auto. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30