fbpx
 
Firma care deținea stația GPL de la Crevedia are puncte de lucru și în Brașov. Două dintre ele nu au autorizație la incendiu

Firma care deținea stația GPL de la Crevedia are puncte de lucru și în Brașov. Două dintre ele nu au autorizație la incendiu


După tragedia de la Crevedia, luni au început verificările la toate stațiile GPL din țară, iar autoritățile au anunțat că toate neregulile vor fi aspru sancționate.

În funcție de bilanțul acestor controale, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că ia în calcul inclusiv modificări legislative pentru ca astfel de nereguli să nu mai fie trecute cu vederea.

La o stație GPL din Ploiești, construită lângă un spital privat și mai multe case, autoritățile venite luni în control au găsit primele nereguli. Pompa nu era amplasată potrivit documentației emise de primărie, susține edilul orașului.

Andrei Volosevici, primar Ploiești: „Nu este respectată autorizația de construcție, pe cale de consecință efectele vor fi de amendare și punere în legalitate pe tema asta”.

De altfel, în Prahova sunt 68 de stații GPL de care știu autoritățile. 17 dintre ele nu au autorizație din partea ISU.

Ginel Preda, Poliția Prahova: „Menținerea sau repunerea în funcțiune a instalațiilor oprite de către ISCIR pe bază de proces verbal se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani, deci oarecum nu suntem condiționați de aspectul de închidere de către instituția ISCIR-ului”.

Controale au început și în Brașov, unde sunt înregistrate 55 de stații GPL, din care 23 fără autorizații de securitate la incendiu.

Firma care deține și stația GPL care a explodat la Crevedia are cinci puncte de lucru și în județul Brașov. Doar trei dintre ele au autorizație la incendiu, arată Știrile PRO TV.

Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov: „Nu au respectat distanțele de amplasare față de anumite construcții și amenajări”.

Tot luni a fost trimis corpul de control al ministerului Energiei la ISCIR, inspecția de stat pentru controlul cazanelor si altor instalații, ca să verifice dacă dacă a existat autorizație de distribuţie GPL la Crevedia.

Inspectorul-șef de aici susține că acolo era practic o parcare cu mai multe cisterne și că angajații din instituție nu aveau responsabilitatea de a face controale în acel punct.

Ion Vitan, inspector șef ISCIR Pitești: „Acolo nu era un depozit de stocare GPL și nu era nici instalație de distribuție GPL la autovehicule sau la consumatorii casnici sau industriali, acolo era o curte în care se găseau 3 cisterne, 5 erau ele în total, dar 2 erau în afara curții. ISCIR nu avea ce să autorizeze sau să controleze acolo. Șoferul uneia dintre cisterne a vrut să transvazeze gazul dintr-o cisternă plină într-una goală și nu a cuplat bine furtunele de transfer. Nu avea avea voie să facă așa ceva. Cisternele nu erau legate la pământ, altă greșeală...”

Controalele vor continua și în zilele următoare, la stațiile GPL din toată țara.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30