fbpx
 
Express.at Express.at

Val de critici în Austria după ce s-a aflat că noii bocanci ai armatei sunt produși în România


Armata Austriacă va primi noi bocanci de luptă, dezvoltați în Austria, dar fabricați în România. Această decizie a stârnit discuții aprinse pe internet.

Ministrul Apărării din Austria, Klaudia Tanner, a anunțat că 35.000 de perechi de bocanci vor fi livrate între 2023 și 2025, primele fiind destinate Batalionului 35 Panzergrenadier, conform publicației austriece Exxpress.

Tanner a subliniat importanța acestor bocanci în asigurarea siguranței și eficienței soldaților.

Noul design al bocancilor, diferit de modelul negru anterior, are o culoare bej pentru a se asorta cu uniformele. Deși dezvoltarea a avut loc în Austria, producția este realizată în România de către compania austriacă Rukapol, din motive financiare. Prețul estimat pentru o pereche este de 140 de euro, cu un cost total al comenzii de aproximativ 4,83 milioane de euro.

Decizia de a fabrica bocancii în România a generat critici pe rețelele de socializare, iar mulți comentatori întrebându-se de ce producția nu a avut loc în Austria.

Michael Bauer, purtătorul de cuvânt al armatei austriece, a menționat pe X că a existat o licitație la nivelul UE pentru acest contract și a provocat criticii să numească o companie austriacă care ar fi putut produce acești bocanci la un preț și cantitate comparabile.

Numele fabricii din România unde vor fi produse bocancii nu a fost dezvăluit. Greutatea unei perechi de bocanci este de 1,9 kg.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31