fbpx
 
CSBD Community CSBD Community

Înalt oficial paraguayan, demis din funcție pentru un acord cu o ţară imaginară


Un înalt oficial paraguayan a fost demis din funcţie pentru că a semnat un memorandum de cooperare ce pleda pentru iniţierea de relaţii diplomatice cu o ţară care nu există, transmite AFP.

Arnaldo Chamorro, fost şef de cabinet în Ministerul Agriculturii, a anunţat el însuşi presei, joi, că a fost demis cu o zi înainte, după ce a semnat în octombrie un acord cu reprezentanţii "Statele Unite ale Kailasa", o aşa-numită insulă din nordul Americii de Sud.

„Au venit şi şi-au exprimat dorinţa de a ajuta Paraguay, au prezentat mai multe proiecte, i-am ascultat şi asta a fost", a explicat oficialul, recunoscând că a fost păcălit.

Cei doi „emisari" au fost chiar primiţi pe scurt de ministrul Carlos Gimenez, a adăugat el.

În memorandumul cu antetul şi sigiliul ministerului, fostul şef de cabinet spune că îl „felicită onorabilul Nithyananda Paramashivam, suveranul Statelor Unite din Kailasa şi apreciază contribuţiile sale la hinduism, umanitate şi Republica Paraguay".

Acesta recomandă „ca guvernul Paraguayului să exploreze în mod activ stabilirea de relaţii diplomatice cu Statele Unite ale Kailasa şi să sprijine admiterea ca stat suveran în cadrul diferitelor organizaţii internaţionale, inclusiv Naţiunile Unite".

Potrivit mai multor mass-media paraguayene, „suveranul" în cauză este în realitate un cetăţean indian, căutat de sistemul de justiţie al ţării sale.

Ministerul a denunţat într-un comunicat de presă „erori de procedură" ale fostului funcţionar cu privire la un document „ce nu poate fi considerat oficial" şi care a fost realizat "fără autorizaţie (...) şi nici competenţa necesară".

Prin urmare, asigură „respingerea oricărui tip de obligaţie legală sau administrativă" faţă de „organizaţia menţionată".

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30