fbpx
 
The Timjes of Israel The Timjes of Israel

O femeie din Franța a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru că a ironizat moartea unui bebeluş israelian


O femeie a fost condamnată la Paris la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru „apologia terorismului", după ce a apărut într-un video postat online în care a ironizat moartea unui bebeluş israelian în legătură cu atacul Hamas, relatează AFP.

În respectivul video, publicat la începutul lunii noiembrie pe contul său de Instagram, Warda A. "a avut o atitudine favorabilă" asupra "evenimentelor cu caracter terorist" şi a autorilor acestora, a apreciat instanţa.

„Vom face, evident, recurs", a reacţionat avocatul inculpatei, Ilyacine Maallaoui.

În postarea video, femeia a comentat o informaţie prezentată de un salvator israelian, potrivit căreia un bebeluş ar fi fost introdus într-un cuptor de membrii Hamas în timpul atacului sângeros din 7 octombrie. Această informaţie nu a fost confirmată de autorităţile israeliene.

„De fiecare dată când dau peste povestea bebeluşului care a fost băgat în cuptor, mă întreb dacă ei au adăugat sare, piper (...), cimbru?", le-a spus femeia în video celor circa 9.000 de urmăritori ai săi.

În timpul procesului, ea a recunoscut că s-a exprimat cu „puţină ironie" şi că a fost "stângace", dar a respins orice intenţie de „provocare". Ea a explicat că nu crede că un bebeluş ar fi putut fi băgat într-un cuptor şi că a vrut doar să denunţe o „propagandă" şi o „manipulare mass-media".

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, inculpata va trebui să urmeze un „curs de cetăţenie" pentru a i se impregna „valorile Republicii", a decis instanţa.

Ea va trebui, de asemenea, să plătească 1.000 de euro despăgubiri şi 500 de euro cheltuieli de judecată fiecăreia dintre cele şase asociaţii de luptă împotriva rasismului şi a antisemitismului devenite părţi civile în proces.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31