fbpx
 
Armata israeliană a ucis din greşeală trei ostatici care reuşiseră să scape din captivitatea Hamas

Armata israeliană a ucis din greşeală trei ostatici care reuşiseră să scape din captivitatea Hamas


Trupele israeliene au identificat din greşeală trei ostatici israelieni ca fiind o ameninţare şi au deschis focul asupra lor, ucigându-i, în timpul luptelor din Gaza, a anunţat vineri seara purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene.

„Acesta este un incident tragic, IDF îşi asumă responsabilitatea", a declarat Hagari.

„Este o zonă în care soldaţii au întâlnit mulţi terorişti, inclusiv kamikaze care aveau asupra lor bombe", a adăugat el.

Hagari i-a identificat pe ostatici ca fiind Yotam Haim, care a fost răpit de Hamas din Kfar Aza, şi Samer Talalka, care a fost răpit din Nir Am. Cel de-al treilea ostatic nu a fost numit, în urma dorinţei familiei sale.

Yotam Haim era toboşar de heavy metal şi a fost răpit de la locuinţa sa din kibbutzul Kfar Aza la 7 octombrie 2023, potrivit News.ro.

Întrebat cum au reuşit ostaticii să scape din captivitatea Hamas, Hagari a declarat că armata crede că "cei trei au fugit sau au fost abandonaţi de teroriştii care îi ţineau captivi".

"După ce au fost împuşcaţi (ostaticii), în timpul unei scanări şi examinări, a apărut imediat o suspiciune cu privire la identitatea celor morţi, iar corpurile lor au fost transferate rapid pentru examinare în Israel, unde ostaticii au fost identificaţi", a explicat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

"Acesta este un eveniment trist şi dureros pentru noi toţi, iar IDF poartă responsabilitatea pentru tot ceea ce s-a întâmplat", a spus colonelul Hagari.

IDF a început imediat să investigheze incidentul. "Este un eveniment tragic, care a avut loc într-o zonă de luptă în care trupele au întâlnit mulţi terorişti în ultimele zile, şi astăzi, şi au dus lupte grele", a insistat el. "În unele cazuri, au fost întâlniţi kamikaze cu bombă, dar şi atacuri în care teroriştii au încercat să atragă forţele noastre într-o ambuscadă. La scurt timp după tragicul incident, o altă întâlnire cu teroriştii a avut loc în apropiere de locul incidentului", a relatat Hagari.

El a precizat că IDF încă lucrează pentru "a aduna faptele şi a clarifica detaliile incidentului", dar între timp noi protocoale de identificare a ostaticilor au fost comunicate forţelor terestre, "pentru a face totul pentru a preveni un alt eveniment tragic ca acesta".

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: