fbpx
 
Colaj foto: Facebook / CTP Iași Colaj foto: Facebook / CTP Iași

Alcoolteste fixe montate pentru verificarea șoferilor și vatmanilor CTP Iași înainte de începerea turelor


Două aparate alcooltest fixe au fost montate de Compania de Transport Public (CTP) Iaşi pentru a verifica alcoolemia din aerul expirat al şoferilor şi vatmanilor înainte de a începe tura.

Purtătorul de cuvânt al CTP Iaşi, Lavinia Popescu, a declarat că luni a fost montat aparatul alcooltest pentru vatmani şi marţi, cel pentru şoferi.
Aceeaşi sursă a precizat pentru Agerpres că în ultimele 24 de ore 100 din cei 500 de şoferi şi vatmani au fost testaţi cu cele două noi aparate.
„Procedura este una simplă şi eficientă: angajaţii suflă în aparatul conectat la un software specializat, iar rezultatele rămân înregistrate pentru monitorizare. Acest pas înainte în tehnologia de siguranţă nu doar că împiedică manipularea rezultatelor, dar şi asigură o evidenţă detaliată a testelor. Aparatul nu poate fi „păcălit", deoarece este prevăzut cu butoane de control care nu se activează dacă nu se expiră aerul. Astfel, testul nu se validează", a explicat purtătorul de cuvânt al CTP Iaşi.
Conform sursei citate, dacă rezultatul iese pozitiv, conducătorul mijlocului de transport nu pleacă în cursă şi mai este testat o dată.
„Testul este efectuat de către un specialist de la departamentul 'Siguranţa circulaţiei', care reface testul cu aparatul mobil. Acest aparat eliberează o fişă cu toate datele privind alcoolemia, exact ca la testele efectuate de cei de la poliţie. Se aplică sancţiuni conform regulamentului de ordine interioară, iar la traseu este chemat un alt angajat", a precizat Lavinia Popescu.
Aceste teste se făceau şi până acum, însă cu aparate etilotest mobile care erau mai costisitoare şi nu înregistrau datele.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30