fbpx
 
Armenia a semnat un contract pentru achiziţionarea de puşti de precizie cu Franţa

Armenia a semnat un contract pentru achiziţionarea de puşti de precizie cu Franţa


Armenia a semnat vineri un contract pentru achiziţionarea de puşti de precizie cu compania franceză PGM, precum şi o scrisoare de intenţie pentru pregătirea ofiţerilor armeni, în momentul în care Erevanul încearcă să-şi reducă dependenţa faţă de Moscova, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Armenia a adoptat ideea modernizării armatei, vom folosi propriile mijloace şi ajutorul statelor partenere, este vorba de a putea folosi toate instrumentele păcii pentru a ne apăra graniţele”, a declarat ministrul armean al apărării Souren Papikian, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul francez al armelor, Sébastien Lecornu.

Valoarea acestei achiziţii nu a fost precizată.

Franţa s-a angajat, de asemenea, să antreneze cinci militari armeni la Academia Militară Saint-Cyr Coëtquidan şi şi-a oferit sprijinul pentru pregătirea de subofiţeri.

Ministrul francez a confirmat că Parisul va trimite un consilier militar specializat în apărarea sol-aer pentru a ajuta Armenia să se protejeze „de posibile lovituri ale potenţialilor agresori” împotriva civililor.

Armenia „se îndreaptă către parteneri care sunt cu adevărat furnizori de securitate”, a adăugat el în timpul conferinţei de presă, ca răspuns la o întrebare privind slăbirea legăturilor dintre Erevan şi Moscova, aliatul său istoric.

Armenia a început un proces de reformare a forţelor sale armate create după doctrina şi standardele sovietice.

Cooperarea cu Franţa, care datează după războiul din 2020 pierdut de Armenia împotriva Azerbaidjanului, a intrat în „faza sa practică” şi este „deja de natura sistemică şi pe scară largă”, potrivit ministrului Papikian.

Parisul se teme de o nouă escaladare militară cu Azerbaidjanul, rivalul istoric al Erevanului în această regiunea a Caucazului.

Franţa şi Armenia au semnat în toamna anului trecut o scrisoare de intenţie în materie de apărare antiaeriană, care include achiziţionarea a trei radare Ground Master (GM200) de la Thales, ce permit detectarea unei aeronave inamice la o distanţă de 250 km, şi binocluri cu vedere nocturnă, fabricate de Safran şi livrate joi.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31