fbpx
 
Facebook / Adrian Covăsnianu Facebook / Adrian Covăsnianu

Ședință de lucru în Ministerul Transporturilor cu asociațiile ce militează pentru Autostrada Unirii


Asociațiile ce militează pentru Autostrada Unirii, respectiv „Moldova Vrea Autostradă” (MVA), „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” (MDM) și „Împreună pentru A8” au avut astăzi o ședință de lucru la Ministerul Transporturilor (MT). Au participat ministrul Sorin Grindeanu, directorul general CNAIR Cristian Pistol și noul director general CNIR Gabriel Budescu.

Tema principală a discuțiilor a fost Autostrada Unirii Tg-Mureș-Iași-Ungheni, ministrul Sorin Grindeanu asumându-și lansarea în cel mai scurt timp a procedurilor de achiziție publică pentru loturile ce compun segmentul montan, dar și finalizarea cu celeritate a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pe tronsonul Tg-Neamț-Iași-Ungheni.

„Discuțiile au gravitat în jurul autostrăzii Unirii/A8 și ministrul și-a asumat lansarea, anul acesta, într-o manieră etapizată, a licitațiilor de Proiectare și Execuție pentru toate loturile din sectorul montan. Termenele vehiculate pentru loturile montane variază de la 6, 12, 14 luni pentru proiectare, respectiv 24, 36, 48 luni pentru execuție în funcție de complexitate”, scrie Adrian Covăsnianu, fost secretar de stat în MT, pe pagina sa de socializare.

În același timp, „asociațiile civice au evidențiat întârzierile mari de pe sectorul ieșean al A8 (sectorul Ungheni-Iasi-Tg. Neamț) astfel că ministrul a susținut finalizarea cu celeritate a contractului de elaborare a studiului de fezabilitate pe tronsonul Tg-Neamț-Iași-Ungheni”, mai spune Adrian Covăsnianu.

O altă solicitare a asociațiilor civice a fost reluarea ședințelor de progres pe proiectele de infrastructură rutieră cu impact asupra regiunii moldave.

„Propunerea MVA de coordonare și eficientizare a ședințelor de progres sub autoritatea Ministerului a fost agreată de ministru.

Condiționat de asumarea celor de mai sus, orizontul 2032-2035 poate fi un termen rezonabil pentru realizarea Autostrăzii Unirii.

În concluzie, consider că a fost o întâlnire de lucru necesară proiectului Autostrăzii Unirii!”, mai spune reprezentantul MVA

Moldova Vrea Autostradă continuă monitorizarea și propunerea de soluții pentru accelerarea investiției în Autostrada Unirii/A8/Ungheni-Iasi-Tg. Neamț.

Ministrul Grindeanu a dispus reluarea ședințelor de progres bilunare cu societatea civilă, la care să ia parte responsabili ai CNAIR, CNIR și MTI.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31