fbpx
 
Bihon Bihon

Primarul unei comune din Bihor, oprit de instanță să candideze pentru al 6-lea mandat, după ce preotul din sat i-a pârât faptele la tribunal


Un primar dintr-o comună bihoreană a fost oprit de judecători să candideze pentru al șaselea mandat, deși Biroul Electoral îi admisese cererea. Judecătorii au aflat, însă, că primarul a fost acuzat în trecut de conflict de interese.

Primarul din comuna Vașcău, Florin Ioan Porge, aflat de 20 de ani în funcție, și-ar fi dorit un nou mandat. Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil, după ce în 2018 primarul și-a angajat soția ca manager în cadrul unui proiect comunitar, de unde a câștigat 16.000 de lei, dar cu toate acestea, biroul Electoral i-a admis candidatura.

În schimb, Porge a fost pârât la tribunal de preotul din sat, care, de altfel, este și contracandidatul său.

Judecătoria Beiuș a dat sentință împotriva candidaturii actualului primar, după ce a aflat de raportul negativ de la Agenția Națională de Integritate. Porge a contestat decizia, dar a pierdut atât la Curtea de Apel Oradea, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, actualul primar a primit interdicție de a mai candida pe o perioadă de trei ani de la finalul actualului mandat.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30