fbpx
 
UPDATE. Turnurile lui Niculiță scot oamenii în stradă: un nou protest pe Esplanada Oancea (VIDEO)

UPDATE. Turnurile lui Niculiță scot oamenii în stradă: un nou protest pe Esplanada Oancea (VIDEO)


Locuitorii din zona Esplanadei Oancea au ieșit din nou în stradă, după ce Primăria Iași a emis autorizațiile de construcție pentru cele două blocuri turn ce urmează a fi construite de controverstatul dezvoltator imobiliar Daniel Niculiță. Asta deși primarul a promis că va ține cont de doleanțele cetățenilor, în condițiile în care locuitorii din zonă i-au atras atenția că Niculiță a promis parcări pentru un alt imobil ilegal construit în zonă. În loc de parcări, pe amplasamentul cu pricina vor fi construite două blocuri cu opt etaje. Cel puțin.

Update - 13.50 - Dezamăgire

Oamenii sunt în continuare nedumeriți. Nu știu exact ce soluții să găsească pentru a stopa construirea celor două imobile monstru care le va distruge spațiul verde și liniștea din zonă. Una dintre opțiunile agreate de toți este judecata, însă aceasta va lua ani de zile, timp în care Niculiță își va putea ridica turnurile netulburat. Dezbaterea continuă. Din câte se vede, cei peste o sută de oameni strânși la protest nu sunt atât de uniți și hotărâți să ducă lupta mai departe. Dezamăgirea se poate citi pe chipurile lor, dar și surpriza că au fost mințiți fără remușcări de primarul care le-a promis că nu va autoriza aceste blocuri fără acordul lor. Marius Bodea a anuntat că a sesizat Instituția Prefectului pentru verificarea și atacarea în contencios administrativ a autorizației de construcție semnată de primarul Mihai Chirica.

Update - 13.40 - „Trebuie dați în judecată”

Oamenii discută cu deputatul Marius Bodea. Concluzia principală: „Trebuie dați în judecată. Nu se poate așa ceva. Este strigător la cer”, spun oamenii. 

Update - 13.37 - Instigatorul revine

Individul gălăgios a revenit în mulțime. Se arată contrariat de faptul că sunt politicieni prezenți la protest. Oamenii îi cer să plece. În spatele individului și-au făcut apariția polițiștii care-i cer să iasă. Omul a devenit mai liniștit.

Update - 13.31 - Au apărut contramanifestanții: „Mafia lui Chirica”

În timp ce deputatul Marius Bodea vorbea cu cetățenii, un individ de aproximativ 50 de ani, ras în cap, a avut manifestări violente și un limbaj violent la adresa parlamentarului și a oamenilor adunați. Cei prezenți l-au apostrofat întrebându-l de ce are aceste manifestări. Acesta a devenit și mai violent, chiar amenințător la adresa mai multo oameni. După un schimb dur de replici, individul a fost scos din mulțime. Oamenii i-au strigat că este omul lui Harabagiu. „Mafia lui Chirica. Scoateți-l din mulțime. Folosește un limbaj care instigă la violență”.

Știre inițială

Liberalii ieșeni împreună cu deputatul Marius Bodea susţin că Espanada Oancea este în pericol după ce Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a emis autorizațiile de construire a două blocuri turn în acea zonă. Asta deși anul trecut acesta a promis ferm că nu va face acest lucru până când „autorităţile locale, investitorii şi locatarii vor ajunge la un consens raţional cu privire la viitorul acestei zone”.

 

Daniel Niculiță a mințit în instanță la blocul ilegal din Oancea: a promis parcare pe terenul pe care acum a scos autorizație pentru încă două blocuri. Este exemplul tipic de ocolit legea la nesfârșit: nu respecți autorizația, promiți corectarea pe alt amplasament, acolo faci alte blocuri și tot așa... O armată de funcționari din Primărie au acoperit ilegalitatea: i-au semnat Recepția deși nu făcuse parcări la subsol, apoi au pierdut procesul în instanță prin lipsa calității procesuale.

În întâmpinarea la cererea Politiei Locale de demolare a blocului din Oancea 20, Daniel Niculiță a depus o declarație prin care se angaja să amenajeze pe un teren alăturat parcarea pe care nu o făcuse la subsol. Se întâmpla în urmă cu doi ani, când dezvoltatorul știa foarte bine că vrea să construiască noi blocuri pe terenul din Oancea. Dar a făcut această promisiune în scris, în fața instanței, ca să respecte legea și să scape.

A scăpat, face din nou blocuri, nu mai amenajează nicio parcare.

Mai mult, primarul Mihai Chirica, deși a promis că nu va da autorizații fără acceptul cetățenilor din zonă, în urmă cu puțin timp, Niculiță a primit acceptul acestuia de a construi. Fără ca populația să fie consultată.

Article image
Daniel Niculiță a mințit în instanță la blocul ilegal din Oancea: a promis parcare pe terenul pe care acum a scos autorizație pentru încă două blocuri. Este exemplul tipic de ocolit legea la nesfârșit: nu respecți autorizația, promiți corectarea pe alt amplasament, acolo faci alte blocuri și tot așa... O armată de funcționari din Primărie au acoperit ilegalitatea: i-au semnat Recepția deși nu făcuse parcări la subsol, apoi ...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 17 Octombrie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30