fbpx
 
Foto generic Foto generic

Părinții a doi elevi din Cluj, obligați să plătească 30.000 de lei unei profesoare ironizată de elevi pe rețelele de socializare


O profesoară din Cluj-Napoca a câștigat un proces intentat părinților a doi copii după ce aceștia au ironizat-o pe aplicațiile Facebook și WhatsApp, anunță Clujust.

Ea va încasa 30.000 de lei după ce  copiii, elevi în clasa a VII-a la acea vreme, au publicat pe un cont fals de Facebook, dar şi pe grupul de WhatsApp al clasei imagini ce ilustrau o maimuţă, menite să denigreze imaginea profesoarei.

La aproape 5 ani de atunci, Judecătoria Cluj-Napoca a admis că onoarea şi reputaţia dascălului au avut de suferit.

În anul școlar 2018-2019, unul dintre elevi a postat o caricatură la adresa dascălului, care ilustra o maimuţă, pe grupul de WhatsApp al clasei, imagine care a devenit apoi fotografia de grup şi a fost publicată, ulterior, şi pe un cont fals de Facebook. Acelaşi elev ar fi continuat ironizarea profesoarei, iar în luna decembrie 2018 a prelucrat o noua fotografie denigratoare şi insultătoare la adresa femeii.

Câteva luni mai târziu, în martie 2019, un al doilea elev ar fi creat pe Facebook un cont fals, cu numele profesoarei, folosind ca poză de profil, respectiv fotografie de copertă, cele două imagini editate de colegul său. Când a aflat de cele întâmplate, profesoara s-a adresat instanţei de judecată. Şi-a angajat un avocat şi a cerut 50.000 de lei daune morale pentru atingerea adusă onoarei, demnităţii şi reputaţiei plus cheltuielile de judecată.

În urma procesului, instanţa a decis că faptele celor doi elevi „au adus atingere onoarei şi reputaţiei reclamantei”, aşa că părinţii lor sunt acum buni de plată: 30.000 de lei, cu titlu de despăgubiri, respectiv publicarea, pe cheltuială proprie, a hotărârii instanţei într-un cotidian local de largă audienţă.

 

Sursa: G4Media

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30