fbpx
 
Profesorul din Iași care ar fi bătut un elev cu o curea și-a dat demisia. Totul a pornit de la o caricatură

Profesorul din Iași care ar fi bătut un elev cu o curea și-a dat demisia. Totul a pornit de la o caricatură


Un profesor suplinitor din Iași a ajuns în atenția Poliției și a Inspectoratului Școlar, după ce a fost acuzat de o asistentă maternală că l-ar fi bătut cu cureaua, pumnii și palmele, pe băiatul pe care aceasta îl are în grijă.

Copilul este elev de gimnaziu și ar fi fost agresat de bărbat chiar în casa femeii, de față cu ea. Cu o zi înainte, cadrul didactic l-ar fi văzut pe adolescent că făcea o caricatură, în clasă. Bărbatul a fost convins că desenul respectiv îl viza și așa ar fi ajuns să își descarce furia pe elev. După întâmplare, profesorul și-a dat demisia, relatează Știrile PRO TV.

Asistenta maternală este văduvă și îl crește pe copil de când acesta avea câteva luni. Ea nu a dorit joi să povestească cele întâmplate. Profesorul suplinitor ar fi venit la ea la poartă, în comuna Țuțora, de lângă Iași, și i-ar fi spus că vrea să discute cu elevul. Odată intrat în casă, l-ar fi lovit pe băiatul fară apărare. Vecinii și primarul din localitate au auzit și ei întâmplarea pe care acum autoritățile trebuie să o lămurească.

Cristinel Albu, primar: „Dânsul a intrat în casă, a aplicat lovituri cu palma, cu pumnul copilului, a lovit și cu cureaua. După care l-a scos din camera respectivă”.

Copilul este elev în clasa a V-a, iar profesorul său preda Tehnologia Informației. Cu o zi mai devreme, el ar fi văzut un desen pe care elevul îl făcea, în timpul orei și așa s-ar fi înfuriat. După întâmplare, asistenta maternală a făcut plângeri împotriva bărbatului, la Poliție și Inspectoratul Școlar. Agenții au deschis un dosar pentru loviri și alte violențe și încearcă acum să vadă dacă acuzațiile se susțin sau nu.

Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași: „Atât copilul cât și asistentul maternal sunt consiliați cu privire la incidentul respectiv”.

Deocamdată profesorul și-a dat demisia. El susține, însă, că nu este vinovat.

Margareta Iulia Dima, directoarea școlii: „Domnul profesor și-a prezentat demisia miercuri din funcție de profesor de TIC și Chimie. Dumnealui mi-a spus că nu are vină. A dat o declarație prin care spune că nu se face vinovat de cele întâmplate. Acel desen, din câte știu de la profesor și copiii clasei, a fost realizat la ora de TIC, fiind o caricatură la adresa domnului profesor”.

Bărbatul nu a putut fi contactat joi, pentru a-și spune părerea în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30