fbpx
 
Facebook/Peppers Facebook/Peppers

Echipa Peppers a Liceului de Informatică din Iași merge în finala din SUA a Campionatului Mondial de Robotică


Una dintre cele două echipe de robotică de la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi (LIIS), Peppers, s-a clasat pe locul II la concursul naţional al First Tech Challenge Romania, fiind astfel una dintre cele două echipe ale României calificate la marea finală care va avea loc în luna aprilie la Houston (SUA).

În urma competiţiei BRD First Tech Challege Romania, organizată de Asociaţia Naţie prin Educaţie, la categoria Inspire Award locul 1 a revenit elevilor de la Ro2D2 din Ploieşti, iar pe locul 2 s-au clasat elevii de la Peppers din Iaşi şi pe locul 3 s-au situat elevii de la CSH - Timişoara.
„Premiul Inspire Award este oferit pentru echipele care excelează în domeniul roboticii şi reuşesc să aibă un impact real în comunitate. Pentru Peppers, a venit ca o confirmare şi o sursă de motivare pentru a continua pe această cale. A fost un efort al mai multor generaţii de elevi, de la fondatorii echipei până la membrii curenţi să ne dezvoltăm şi să ne creăm propria identitate. Am organizat peste 10 evenimente de-a lungul sezonului, colaborând cu alţi copii care fac performanţă în domenii STEM (Ştiinţe, Tehnologie, Inginerie şi Matematică), cu participanţi în aceeaşi competiţie, First Tech Challenge, din 5 ţări şi cu elevi care şi-au dorit şansa de a învăţa robotică, pe care noi le-am oferit-o. Acum ne pregătim să ducem renumele României şi implicit al Iaşiului la nivel internaţional prin participarea la cel mai mare campionat de robotică din lume în Houston, Texas", a declarat Bianca Hulub, elevă a Liceului de Informatica „Grigore Moisil" Iaşi, şi coordonator Marketing&PR al echipei Peppers.
Mentorul elevilor din echipa Peppers a Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi, Mirela Ţibu, profesoară de Informatică, a declarat că astfel de competiţii nu înseamnă doar demonstraţii cu roboţi proiectaţi şi construiţi de elevii de liceu pe parcursul a luni de zile, ci încurajează şi concurenţa sănătoasă şi totodată colaborarea între echipe şi elevi, mentoratul, marketingul, designul dar, mai ales, fair-playul.
„Călătoria extraordinară a echipei de robotică Peppers a început in 2019 şi a oferit celor peste 70 de tineri curajoşi care s-au alăturat în cele 4 sezoane de FTC, şansa de a-şi valorifica abilităţile, talentele, de a explora lumea STEM şi de a construi o comunitate puternică, interconectată prin pasiune şi dorinţa de a învăţa împreună şi unii de la ceilalţi. Forţa inteligenţei colective, soluţiile tehnice inovative, branding-ul, promovarea echipei şi bucuria de a transmite către alţi copii ceea ce ei au descoperit şi realizat i-a adus echipei premiul Inspire 2 şi calificarea la campionatul mondial FTC 2023, de la Houston, Texas. Este un rezultat excepţional care confirmă evoluţia echipei, consecvenţa cu care au luptat alături de mentorii lor, alumni FTC 2017, pentru păstrarea şi demonstrarea valorilor FIRST", a declarat Mirela Ţibu, profesoară de Informatică şi mentorul elevilor de la Peppers.
Despre elevii de la echipa Peppers şi cei de la CyLIIS, cea de-a doua echipă de robotică a Liceului de Informatică din Iaşi dar care la competiţiile regionale a ratat calificarea la naţionale, Mirela Ţibu spune că
„au început construind roboti şi au devenit caracterele puternice, liderii de mâine, oamenii extraordinari din spatele roboţilor, capabili să construiască un viitor aşa cum şi-l doresc".
Pentru directoarea Liceului de Informatică din Iaşi, Adina Romanescu, FIRST Tech Challenge Romania se reprezintă experienţe de învăţare prin colaborare, dar şi dorinţa ca fiecare şcoală să aibă ateliere de robotică şi mentori care să stimuleze elevii.
„Suntem profund recunoscători celor care au crezut în elevii noştri şi îi preţuim nespus pe cei care au investit în viitorul educaţiei STEM în România. Visez la momentul în care fiecare şcoală va avea ateliere de robotică şi mentori care ştiu să stimuleze creativitatea elevilor, îi susţin pentru a găsi soluţii inovative transdisciplinare, îi încurajează să devină geniali, aşa cum o face doamna profesoară de Informatică Mirela Ţibu. Dumneaei e un adevărat şlefuitor de diamante. Acest lucru e dovedit de elevii săi care au participat la olimpiade, concursuri şi competiţii naţionale şi internaţionale. Felicitări, Peppers pentru că ne inspiraţi zi de zi, ne insuflaţi valorile FIRS la LIIS şi ne daţi încredere că vom avea cât mai multe astfel de şcoli pentru viitor", a declarat directoarea Liceului de Informatică din Iaşi.
Alături de profesorul mentor întotdeauna s-au aflat şi se află absolvenţi ai liceului, fondatori ai primelor echipe de robotică, astăzi studenţi care sunt mentori sau finanţatori ai actualelor echipe de robotică.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30