fbpx
 
Concurs de produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți

Concurs de produse tradiționale pregătite de elevi sau studenți


Preparate care mai de care mai gustoase și apetisante, realizate după rețete bine păstrate în timp vor putea fi jurizate și degustate în cadrul Concursului Național ,,IDENTIFICARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE”.

Organizat de către Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare (FIRAA) din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, concursul a ajuns la ediția a V-a și este dedicat atât elevilor, cât și studenților, care s-au înscris individual sau în echipă, coordonați fiind de un cadru didactic.

Cu ocazia acestei ediții, organizatorii vor să pledeze și mai mult pentru nevoia de a fi susținută și de a fi mai mult abordată oportunitatea creării așa-numitelor „trasee gastronomice și culturale”, care pot constitui importante repere de afaceri și de reprezentare.

Ne propunem promovarea unei alimentații sănătoase și încurajarea consumului de produse culinare realizate după rețete tradiționale românești și, totodată, urmărim stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică. De asemenea, se dorește asocierea produselor tradiționale înscrise în concurs cu posibile trasee gastronomice, elemente ale turismului local”, a declarat prof. univ. dr. Mircea Pop, decan al FIRAA.

Prezentarea produselor înscrise în competiție va avea loc sâmbătă, 18 martie 2023, ora 10:00, în Holul de Marmură a FIRAA, iar la ora 11:00 va avea loc degustarea preparatelor.

Organizatorii vor recompensa participanții la concurs cu diplome și premii.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30