fbpx
 
Intoxicare în masă la Academia de Poliție. Peste 50 studenți au ajuns la Spitalul Balș

Intoxicare în masă la Academia de Poliție. Peste 50 studenți au ajuns la Spitalul Balș


Peste 50 de studenți de la Academia de Poliție au ajuns marți, 14 noiembrie 2023, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, acuzând stări de vomă și dureri abdominale. Incriminată ar fi mâncarea pe care au primit-o la cele două mese, de prânz și de seară.  

Studenții ar fi început să se simtă rău la câteva ore după masa de prânz de marți, 14 noiembrie 2023. La masa de seară, mulți dintre ei nu au mai mers, pentru că se confruntau cu grețuri, vărsături și dureri abdominale. O parte și-au sunat părinții și i-au alertat despre cele întâmplate.

Astfel, problema a fost sesizată și Sindicatului Oltpol, liderul Cristel Ioțu declarând, pentru „Adevărul”, că nu este primul incident legat de blocul alimentar de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București.

„Este vorba despre masa servită în Academia de Poliție, studenților Academiei de Poliție. Au început să se simtă rău, stări de rău, n-au știut de la ce. Inițial au început să caute lămâie, antivomitive, după care situația s-a agravat. Au chemat salvările, nu doar una. Erau întinși pe podea, dureri abdominale, și au fost transportați, dintre ei, la Spitalul „Matei Balș”, spital de Boli Infecțioase. Eu am mai atras atenția cu provire la blocul alimentar, la mâncarea precară. A fost un control doar de fațadă al DSP-ului, au confirmat că este OK, acum să-și asume DSP-ul. Cerem demisia în bloc a tuturor celor care au confirmat condiții de igienă normale și iată că nu sunt”, a declarat Ioțu. 

Directorul medical al Institutului „Matei Balș”, dr. Adrian Marinescu, a confirmat că 57 persoane au ajuns la spital în cursul zilei de marți, 14 noiembrie 2023.

Spitalul a anunțat Direcția de Sănătate Publică București, iar mai departe, fiind vorba de o instituție a Ministerului de Interne, a fost anunțată Direcția Medicală din MAI, a precizat dr. Marinescu.

„Cei 57 nu au însemnat forme severe. Unora li s-au pus, probabil, soluții de reechilibrare, pe moment, dar au plecat cu toții acasă, cu tratament. Nu au fost forme severe. Toți au avut în comun faptul că au fost meseni la prânz și seara, fără să știm exact care dintre alimente (n. red. - le-au pus probleme), dacă au plecat de la prânz sau seara. Noi știm că oamenii aceștia au mâncat acolo și pentru noi există suspiciunea de focar”, a declarat dr. Marinescu.

Reprezentanții instituției de învățământ, contactați pentru un punct de vedere, au precizat că vor veni ulterior cu explicații cu privire la cele întâmplate, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Cu peste doi ani în urmă, studenții din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” semnalau faptul că primesc mâncare cu gândaci. Reprezentanții instituției au respins acuzațiile.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30