fbpx
 
Conferința EDUCAȚIA OUTDOOR - UN PAS SPRE VIITOR, organizată de Liceul Teoretic ..Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Conferința EDUCAȚIA OUTDOOR - UN PAS SPRE VIITOR, organizată de Liceul Teoretic ..Alexandru Ioan Cuza” din Iași


Liceul Teoretic ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Gh. I. Brătianu” și Școala Gimnazială ,,Ionel Teodoreanu”, organizează, pe data de 11 decembrie 2023, ora 14, la Ateneul Național din Iași, conferința de diseminare și multiplicare a activităților și rezultatelor proiectului POCU/987/6/26/154296 - „EDUCAȚIA OUTDOOR – UN PAS SPRE VIITOR”.

Activitățile educative de tip outdoor, activitățile de consiliere dedicate elevilor, precum și cursurile de formare pentru profesorii coordonatori, derulate în perioada octombrie 2022 - decembrie 2023, au vizat creșterea gradului de implicare a elevilor în activitățile școlare formale sau nonformale și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice în domeniul educației de tip outdoor.

Pe tot parcursul implementării proiectului s-a desfășurat o varietate de activități centrate pe interesele și nevoile tinerei generații, aspect specific educației outdoor, cu respectarea principiilor POCU (egalitate de șanse, nediscriminare, dezvoltare durabilă etc.) și cu impact asupra progresului școlar al elevilor. Activitățile au constat în ședințe de consiliere individuală și de grup, workshopuri, activități interdisciplinare, activități practice din domeniul educației juridice, bancare și civice, șezători literare, cercuri de lectură și de scriere creativă, cluburi de teatru, muzică și dans, jocuri de comunicare, lecții interactive, diverse ateliere de lucru: organizate pe domenii științifice, de modelaj și pictură, dezvoltare personală etc. De asemenea, s-au desfășurat activități de incluziune socială, activități practice din domeniul educației pentru sănătate și de explorare a mediului înconjurător, drumeții, excursii de studiu și vizite de documentare, exerciții de orientare turistică, jocuri didactice și jocuri de teambuilding, competiții sportive, concursuri cultural-artistice și activități interculturale axate pe descoperirea și prețuirea valorilor culturale românești.

Conferința de diseminare și multiplicare a rezultatelor proiectului reflectă impactul pozitiv al activităților de tip outdoor asupra grupului-țintă format din 321 de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal din cele trei școli partenere. Evenimentul promovează în comunitatea școlară din județul Iași exemple de bune practici în domeniul educației de tip outdoor și aduce împreună instituțiile partenere care au susținut în mod constant proiectele educaționale inițiate de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31