fbpx
 
Primarul Sectorului 2, audiat ca martor într-un dosar privind emiterea procesului verbal de recepție pentru un bloc nou de locuințe

Primarul Sectorului 2, audiat ca martor într-un dosar privind emiterea procesului verbal de recepție pentru un bloc nou de locuințe


Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), este audiat ca martor, luni, într-un dosar privind emiterea procesului verbal de recepție pentru un bloc nou de locuințe, cu un etaj în plus față de autorizația de construire, potrivit G4Media.ro.

Conform publicației, este vorba de un bloc construit în strada Sachelarie Visarion, nr. 55, Sector 2.

Comisia de recepție formată din beneficiarul imobilului nou construit în calitate de președinte și reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Primăriei Sectorului 2 București ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației emise.

Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire: un etaj în plus și o suprafață mai mare a apartamentelor.

Poliția a anunțat că se fac zece percheziții în acest dosar în București și în județele Ilfov și Dâmbovița:

„La data de 10 aprilie 2023 polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în București, cât și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

În fapt, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție formată din beneficiarul unui imobil nou construit și reprezentanți ai unor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul nou construit are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă.

Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire.

De asemenea, au fost emise 12 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse la audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

 

Sursa: G4Media

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31