fbpx
 
DIICOT DIICOT

Percheziții în Maramureș și Vrancea, într-un dosar privind exploatarea unor persoane cu handicap psihic


Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 19 percheziţii în judeţele Maramureş şi Vrancea, într-un dosar privind exploatarea prin muncă a unor persoane cu handicap psihic.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la descinderi participă poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele Cluj, Galaţi, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Vrancea.
„În cauză, s-a reţinut că mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în Centrele de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap, situate pe raza judeţului Vrancea, au fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, şi, ulterior, transportate în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării şi ferme din judeţul Maramureş. Persoanelor vătămate le-au fost reţinute documentele de identitate, acţiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai lungă", se arată în comunicat.
Conform aceleiaşi surse, victimele nu au fost plătite sau au fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, au fost adăpostite în condiţii necorespunzătoare şi exploatate prin recurgerea la ameninţări şi exercitarea de acte de violenţă fizică.
După finalizarea percheziţiilor, la sediul DIICOT Maramureş au fost conduse 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi supunerea la muncă forţată obligatorie. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30