fbpx
 
Hopewell Townshipe Police Hopewell Townshipe Police

Un obiect metalic misterios a căzut din cer, direct prin acoperișul unei case din New Jersey. Ar putea fi vechi de 5 miliarde de ani


Un obiect metalic de mărimea unui grapefruit a căzut din cer, direct prin acoperișul unei case din New Jersey, și s-a prăbușit în podeaua dormitorului, potrivit știrilor locale.

Poliția care a răspuns la incidentul din Hopewell, New Jersey, crede că obiectul care a căzut ar putea fi un meteorit, posibil de la ploaia de meteoriți Eta Aquarids, care a atins apogeul în acest weekend.

Nimeni nu era acasă când obiectul a căzut în casă, făcând o gaură în acoperiș și lovind podeaua, în jurul orei locale 13:15, potrivit poliției, citată de Daily Mail.

„Ne gândim că este un meteorit, a trecut pe aici, a lovit podeaua aici, pentru că este complet deteriorată, a ricoșat până la această parte a tavanului și apoi, în cele din urmă, a coborât și s-a oprit doar pe podea acolo", a spus Suzy Kop pentru CBS News Philadelphia.

„Am atins chestia aia pentru că am crezut că este o piatră, nu știu, și era caldă", a spus ea.

După ce o echipă de intervenție a pompierilor locali a confirmat că obiectul nu era periculos, poliția spune că a contactat un astrofizician de la Colegiul din New Jersey pentru o examinare suplimentară.

„Am văzut destul de multe întâmplări interesante și ciudate în cariera mea, dar nu m-aș fi gândit niciodată că un meteorit ar fi unul dintre ele", a declarat James Rosso, șeful Departamentului de Poliție din Hopewell Township, pentru Insider într-un e-mail.

Potrivit reporterului local Alex Zdan, roca ar cântări aproximativ 1,5 kilograme.

Stelele căzătoare - dungi de lumină strălucitoare care străbat cerul în timpul ploilor de meteoriți - provin de la mici roci spațiale care intră în atmosfera noastră cu viteze mari, se încălzesc la temperaturi extreme din cauza frecării dintre suprafața rocii și particulele de aer ale planetei noastre, și ard.

Totuși, nu toți meteoriții ard până la capăt. Uneori, o bucată supraviețuiește căderii și atinge solul. Aceasta se numește meteorit.

Rareori aceste roci spațiale, care cad, lovesc clădiri sau oameni.

„S-a plimbat prin spațiu în tot acest timp, iar acum a ajuns pe Pământ și a căzut direct în poala lor", a declarat Derrick Pitts, astronomul șef al Institutului Franklin, pentru CBS News Philadelphia.

„Pentru ca obectul să lovească o casă, pentru ca oamenii să fie capabili să o ridice, este ceva cu adevărat neobișnuit și s-a întâmplat de foarte puține ori în istorie".

El a adăugat că acest obiect ar putea fi la fel de vechi ca și sistemul solar: între 4 și 5 miliarde de ani.

Potrivit CBS, familia se gândește acum să cumpere un bilet de loterie, întrucât tocmai au câștigat la .... „loteria spațială”.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: