fbpx
 
Foto generic Foto generic

Bărbat din Mureș, arestat preventiv pentru vânzarea mai multor permise de conducere false


Judecătoria Sighişoara a emis, miercuri, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din satul Hetiur, bănuit că ar fi furnizat unor persoane o serie de înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto şi un atestat de pregătire profesională a conducătorului auto, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare.

Bărbatul a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sighişoara cu propunere de arestare preventivă după ce, în urmă cu o zi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au efectuat o percheziţie în comuna Bălăuşeri.
„La data de 23 mai 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în localitatea Bălăuşeri, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale. Un bărbat de 49 de ani, din Hetiur, Sighişoara a fost reţinut pentru 24 de ore. Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2018 - mai 2023, cel în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi garantat obţinerea permisului de conducere, fără parcurgerea paşilor legali şi a procedurii de examinare. De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi furnizat unor persoane înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto şi un certificat (atestat) de pregătire profesională a conducătorului auto, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş într-un comunicat de presă.
Percheziţiile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, iar suportul de specialitate pe parcursul anchetei a fost oferit de Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
IPJ Mureş a precizat că cercetările sunt continuate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, de către poliţiştii Compartimentului de Investigare a Criminalităţii Economice Sighişoara. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30