fbpx
 
Americanii deschid în România o unitate specială de investigare a criminalității, cu sediul în Ambasada SUA din București

Americanii deschid în România o unitate specială de investigare a criminalității, cu sediul în Ambasada SUA din București


Americanii deschid în premieră în România o unitate specială de investigare a criminalității. Biroul regional mixt, format din polițiști români și americani, va avea sediul în Ambasada Statelor Unite din București.

Anchetatorii vor strânge probe și vor face schimb de informații cu autoritățile penale în cazuri care vizeaza migrația ilegală, crima organizată, traficul de droguri și infracționalitatea cibernetică.

Unitatea de Investigații Criminale Transnațională va reuni experții Poliției Române și ai Poliției de Frontieră cu anchetatori americani, arată Știrile PRO TV.

Asta va face ca investigațiile criminale să se deruleze într-un ritm mai alert, speră oficialii americani, care își doresc în primul rând stoparea traficului de persoane și a migrației ilegale.

Victor Negrescu, europarlamentar PSD: ”Subiectul traficului de persoane reprezintă o tematică extrem de importantă pentru Statele Unite. De fapt, în rapoartele oficiale ale Departamentului de Stat, SUA au subliniat de multe ori problemele existente în estul Europei și în România pe acest subiect și au solicitat autorităților din România să vină cu soluții practice la aceste probleme”.

Oficialii americani au sesizat numeroase incidente în care au fost implicați cetățeni români ajunși ilegal în America. Este și exemplul Clanului Ghiocel, care a jefuit de bijuterii zeci de americani din San Diego și a adunat astfel 1,4 milioane de dolari.

În plus, cel puțin 7.000 de români au fost prinși intrând ilegal în America, din octombrie 2021 până în septembrie 2022, cei mai mulți fiind depistați la frontiera mexicană.

Ca să stopeze acest fenomen, între România și Statele Unite ale Americii va avea loc un schimb intens de date privind migrația ilegală a cetățenilor români la frontiera de sud cu Mexicul sau la frontiera de nord, cu Canada. Pe lângă schimbul de informații, se vor derula inclusiv anchete bilaterale pentru infracțiuni ce au legătură atât cu țara noastră, cât și cu Statele Unite ale Americii, dar și cu alte țări din zona de sud-est a Europei. Vor fi sub lupă și infracțiuni precum traficul de persoane, de droguri, dar și fraudele financiare sau economice.

Atașați ai Departamentului de Securitate Internă ai Serviciului pentru Imigrări și Vamă și ai Agenției de Investigații de Securitate Internă se vor muta în viitor la București.

Ei vor supraveghea inclusiv criminalitatea din America Latină, unde autoritățile au devenit vigilente cu românii, după celebrul caz „Rechinul” - interlopul care ar fi furat 240 de milioane de dolari clonând carduri și care ar fi avut legături și cu migrația ilegală dintre Mexic și America.

Cătălin Țone, expert juridic: ”Va avea sediul la Ambasada Americii, una dintre cele mai puternice ambasade din Europa, se vor viza în special anchetele care țin de legătura cu SUA, cu America de Nord, dar și cu America de Sud. Pe linia combaterii traficului de droguri, în zona internațională, de la locul de producere, dacă vorbim de cocaină, America de Sud și America Latină către Europa Vestică”.

Reducerea migrației și a traficului de persoane ar putea ajuta la eliminarea vizelor pentru români.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31