fbpx
 
Grup organizat ce șantaja transportatori ucraineni, destructurat: patru persoane audiate la DIICOT Suceava

Grup organizat ce șantaja transportatori ucraineni, destructurat: patru persoane audiate la DIICOT Suceava


Poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, împreună cu procurori de la DIICOT Suceava au efectuat, joi, patru percheziţii domiciliare, în judeţul Suceava, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi şantaj, a anunţat IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2022, în judeţul Suceava, a fost constituit un grup infracţional organizat, ce a acţionat până în prezent, în scopul obţinerii unor importante sume de bani din comiterea infracţiunii de şantaj împotriva unor cetăţeni ucraineni.
Grupul infracţional organizat ar fi identificat persoanele vătămate din rândul transportatorilor de cetăţenie ucraineană, pe care le-ar fi constrâns să plătească periodic o taxă de protecţie, persoanele şantajate fiind convinse că pot desfăşura, în judeţ, activităţi de transport de persoane pe traseul Cernăuţi (Ucraina) - Aeroportul Internaţional "Ştefan Cel Mare" Suceava, doar dacă plătesc această taxă.
De asemenea, pentru a determina persoanele vătămate să plătească sumele de bani, grupul infracţional ar fi recurs la ameninţarea cu acte de violenţă, la întrebuinţarea de acte de lovire sau alte violenţe, la efectuarea de sesizări ale autorităţilor, cu privire la faptul că cetăţeni ucraineni ar fi efectuat, fără drept, transport de persoane.
Totodată, pentru a controla activitatea desfăşurată de transportatori, cel puţin un membru al grupului infracţional organizat s-ar fi deplasat în zona aeroportului în intervalele de timp în care ar fi aterizat sau ar fi decolat curse aeriene internaţionale.
În această modalitate, grupul infracţional organizat a obţinut aproximativ 10.000 de euro pe lună de la transportatorii ucraineni.
La sediul DIICOT Suceava au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către DOS din Poliţia Română.
Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Biroului Rutier Suceava şi Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Suceava, precum şi al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30