fbpx
 
Operațiunea „Himera”. Un farmacist vindea medicamente narcotice furate din depozitele celui mai mare importator de medicamente din țară

Operațiunea „Himera”. Un farmacist vindea medicamente narcotice furate din depozitele celui mai mare importator de medicamente din țară


Un farmacist din Capitală, care ar fi furnizat timp de un an medicamente narcotice către dealerii de droguri, a fost prins, joi, de procurorii și ofițerii antidrog.

De mai bine de un an, el ar fi luat din depozitul companiei pentru care lucra, zeci de mii de pastile, extrem de periculoase, cu risc mortal, care au ajuns pe piața neagră.

Asistăm la o operațiune cu totul spectaculoasă pusă în scenă de ofițerii BCCO și procurorii DIICOT, cei care au aflat că pe piața neagră a drogurilor de mare risc apar pastile de Oxicodonă și Fentanil, arată Știrile PRO TV.

Nu mică le-a fost surpriza anchetatorilor când au aflat că acestea provin din depozitul unuia dintre cei mai mari importatori de medicamente din România, iar cel care le vindea dealerilor ar fi chiar unul dintre angajați. Un tip care lucrează de aproape zece ani pentru această companie, este specialist în managementul calității și pe care, iată, în urma unei operațiuni spectaculoase, l-au prins și l-au încătușat, mai ales că avea asupra sa o cutie imensă în care se aflau mii de pastile de Fentanil. Așa a ajuns să fie dus la audieri.

Este foarte posibil ca pe numele său să fie emisă o ordonanță de reținere, pentru ca, cel mai probabil, vineri să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă.

Cazul este cu atât mai important cu cât, spun specialiștii, vorbim despre droguri de mare risc. Oxicodona și Fentanilul sunt droguri extrem de puternice, sunt practic medicamente care sunt administrate celor care suferă de durere, poate chiar atunci când e vorba de pacienți care au suferit intervenții chirugicale și sunt medicamente care nu pot fi eliberate decât pe bază de prescripție specială.

De mai bine de un an, 14 luni aproximativ, acest individ, susțin procurorii DIICOT, ar fi scos rând pe rând, și nu cantități foarte mici, din acest depozit, aceste pastile de Oxicodonă și Fentanil, dar și alte medicamente narcotice pe care le-ar fi vândut acestui dealer, iar acesta, ulterior, le-ar fi scos pe piața neagră.

Există o estimare că valoarea drogurilor vândute de individ dealerilor, dar și a celor descoperite la perchezițiile de joi, unele făcute chiar la sediul companiei, s-ar ridica la peste 100.000 de euro.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31