fbpx
 
Gigi Becali scapă de Dosarul „fraudă la vot” după ce presupusele fapte s-au prescris. Decizia nu este definitivă

Gigi Becali scapă de Dosarul „fraudă la vot” după ce presupusele fapte s-au prescris. Decizia nu este definitivă


Gigi Becali scapă de dosarul „fraudă la vot” după ce presupusele fapte s-au prescris, conform hotărârii pronunțată de Judecătoria Buftea miercuri. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, informează G4Media.

Conform Codului penal, pentru infracţiunea săvârşită de Gigi Becali, termenul de prescripţie este de cinci ani, care s-a împlinit în octombrie 2023.

Judecătoria Buftea dispunea la sfârșitul lunii martie 2023 începerea judecării pe fond în procesul în care patronul clubului FCSB, George Becali, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.

Patru ani le-a luat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea să finalizeze ancheta în acest caz, dosarul fiind trimis în instanţă în ianuarie 2023.

Potrivit art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, infracţiunea de fraudă la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

George Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul „Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota.

În octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la „Referendumul pentru familie”, în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea „căsătoria liber consimţită între soţi” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

„Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor. Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale ‘ce bine e să fii homosexual’. Trebuie să salvăm ţara”, declara Gigi Becali în octombrie 2018.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30