fbpx
 
Prima reținere în cazul afaceristului din Sibiu omorât în bătaie: bărbatul care i-a transportat pe cei trei criminali

Prima reținere în cazul afaceristului din Sibiu omorât în bătaie: bărbatul care i-a transportat pe cei trei criminali


A fost efectuată prima reţinere în cazul afaceristului sibian omorât în bătaie şi jefuit în propria casă, fiind vorba despre un bărbat de 44 de ani din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei autori ai crimei şi tâlhăriei, cu găzduirea lor şi pe unul dintre aceştia l-a sprjinit ca să plece deja din ţară, a anunţat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, printr-un comunicat de presă.

„Tot astăzi, procurorul criminalist a dispus reţinerea unui bărbat în vârstă de 44 de ani din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat percheziţii domiciliare", a precizat Ruginosu.
Potrivit sursei citate, nu au fost prinşi cei trei autori ai omorului şi al tâlhăriei. Este vorba despre trei bărbaţi cu vârste de 31, 33 şi 34 de ani din judeţul Dolj.
„Astăzi s-a început urmărirea penală faţă de trei bărbaţi din judeţul Dolj, în vârstă de 31, 33 şi respectiv 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Până în prezent nu s-a reuşit localizarea acestora, existând posibilitatea să fi părăsit teritoriul ţării. Doi dintre aceştia posedă antecedente penale", se arată în comunicatul de presă.
Cei trei infractori au intrat în casa omului de afaceri pentru a-l jefui.
„Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuinţa victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5 noiembrie 2023m dintr-un imobil învecinat şi nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la faţa locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori", se mai precizează în comunicatul de presă.
Omul de afaceri a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro, însă nu au luat şi banii care erau în casă, potrivit procurorilor. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite.
Afaceristul sibian a decedat la spital, ca urmare a rănilor cauzate de cei trei hoţi. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29