fbpx
 
Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar. Planul pas cu pas pus în aplicare de patru bărbați și o femeie (VIDEO)

Adrian Kreiner a fost torturat prin metoda Arbatachar. Planul pas cu pas pus în aplicare de patru bărbați și o femeie (VIDEO)


O conferință de presă privind noi detalii din ancheta asupra cazului uciderii omului de afaceri din Sibiu a fost organizată, joi, de către șeful IPJ Sibiu și de către șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu.

Polițiștii au explicat cum a decurs toată operațiunea de jefuire și ucidere a lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu.

Pe data de 04.11.2023, cei cinci suspecți (patru bărbați și o femeie) au plecat din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, cu două mașini aparținând a doi dintre suspecți. Unul dintre autoturisme a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, reprezentând o mașină de rezerva pentru o deplasare ulterioară, cu care să nu fi intrat în orașul Sibiu, acolo unde au ajuns cu celălalt autoturism condus de către unul dintre suspecți. Acesta nu a participat la săvârșirea faptei.

Ulterior, cu toții au ajuns în parcarea Promenada Mall Șelimbăr, în jurul orei 17:30. Trei dintre ei au făcut câteva cumpărături, în timp ce ceilalți doi au așteptat în mașină. În jurul orei 18:00, au mers cu toții pe strada Doamna Stanca, unde suspecta închiriase un apartament pentru trei nopți. După ce a preluat apartamentul de la proprietar, suspecta și șoferul au plecat din Sibiu cu mașina cu care veniseră. Ceilalți trei suspecți au rămas acolo până în jurul orei 00:00 ale zilei de 5 noiembrie. Atunci au plecat spre strada Moldoveanu, unde locuia Adrian Kreiner, relatează Știrile PRO TV.

După aproximativ 30 de minute, cei trei suspecți au sărit gardul unei locuințe goale, situată vizavi de locuința omului de afaceri, apoi au urcat în podul casei, pe o scară laterală. Din acel moment și până în noaptea de 6 noiembrie, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp, având și perioade în care au mers să facă anumite cumpărături.

Pe 6 noiembrie dimineața, în jurul orei 02:20, suspecții au plecat din podul casei și au sărit gardul casei victimei. Doi dintre ei au forțat un element metalic din gard și au reușit să pătrundă în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă pentru a supraveghea ce se întâmplă în exterior.

În continuare, ceilalți doi au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței și au pătruns în garaj, în jurul orei 02:38. De acolo, suspecții au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea.

Adrian Kreiner a fost legat de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a membrelor să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul „legăturii de tip Arbatachar”.

Acesta este un mod de legare în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare.

După comiterea faptei, la plecarea din locuință, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapea.

Aceștia au fost, însă, susprinși de fiica omului de afaceri, aflată la etajul al doilea al locuinței. Sub amenințarea unui pistol, suspecții au forțat-o pe tânără, vorbindu-i în limba engleză, să le arate locul în care tatăl ei ascunde banii.

După ce le-a dat banii pe care îi avea în portofel, adica 40 de euro și aproximativ 100 de lei, ea a fost amenințată cu pistolul de către unul dintre atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În tot acest timp, celălalt suspect a observat în interiorul unui dressing mai multe ceasuri de valoare, pe care le-a luat și le-a introdus într-o geantă. Cei doi au părăsit locuința și curtea în fugă, prin grilajul dizlocat al gardului.

La ora 03:01, concubina victimei a anunțat poliția cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul victimei. Polița a ajuns la locul faptei într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

După comiterea faptei, suspecții s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare, suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara.

În plus, poliția a mai transmis că cei trei au luat 16 ceasuri, nu și alte bijuterii sau bani.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30