fbpx
 
„Rechinul” - capul mafiei române din Mexic, trimis în judecată pentru omor și șantaj

„Rechinul” - capul mafiei române din Mexic, trimis în judecată pentru omor și șantaj


Florian Tudor, zis „Rechinul", capul mafiei române din Mexic, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la tentativă la omor calificat, şantaj şi instigare la şantaj.

În prezent, „Rechinul" se află în arest în Mexic, precizează Agerpres.
Începând cu anul 2015, Florian Tudor a reuşit să creeze o grupare criminală în zona oraşului mexican Cancun, la care au aderat alţi români, în special din zona Craiovei, de unde provenea şi "Rechinul". În scurt timp, el şi-a creat un adevărat imperiu, câştigând sume mari de bani din clonarea de carduri (skimming) ce aparţineau turiştilor veniţi din toată lumea în staţiunea Cancun. O parte din banii astfel obţinuţi au fost investiţi în afaceri imobiliare la Craiova.
În aprilie 2018, Florian Tudor şi-a pus subordonaţii să ucidă un alt interlop român stabilit în Mexic, Sorin Constantin Marcu. Cei doi colaboraseră o vreme, însă au intrat în conflict, iar "Rechinul" a decis să-l ucidă pe fostul partener. Pe 2 aprilie 2018, oamenii "Rechinului" l-au atacat şi înjunghiat pe Sorin Constantin Marcu, în Cancun, însă acesta a reuşit să scape cu viaţă. Conform unor articole de presă, Sorin Constantin Marcu a murit câteva luni mai târziu, după ce a fost împuşcat în cap.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, o altă acuzaţie adusă "Rechinului" se referă la faptul că, în perioada februarie - aprilie 2017, el i-a instigat pe oamenii săi să exercite acte de ameninţare asupra unei persoane pentru a o determina să renunţe la drepturile litigioase pe care le avea asupra a două imobile situate în judeţul Dolj, scopul fiind dobândirea, în mod injust, a dreptului de proprietate asupra acestora.
De asemenea, în perioada iulie - august 2017, Florian Tudor a ameninţat un membru din grupare să se întoarcă în Mexic şi să desfăşoare activităţi de skimming în beneficiul grupului.
De asemenea, în iulie 2017, un membru al grupării conduse de Florian Tudor a exercitat, la instigaţia acestuia, acte de violenţă fizică asupra unei persoane, în scopul de a o determina să continue construcţia de imobile în municipiul Craiova, în parteneriat cu "Rechinul".
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Prahova. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31