fbpx
 
Poliţist de la Arestul Central al Capitalei, prins în flagrant în timp ce primea șpagă. A luat de la un deținut 9.000 de euro

Poliţist de la Arestul Central al Capitalei, prins în flagrant în timp ce primea șpagă. A luat de la un deținut 9.000 de euro


Un poliţist de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Capitalei a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea șpagă.  

El a fost reținut pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că a primit peste 9.000 de euro de la un deţinut pentru a-i face mai multe favoruri.

„În perioada mai 2022 – decembrie 2023, inculpatul, în calitate de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Reţinere şi Arestare Preventivă, a pretins şi primit, în mai multe rânduri, de la un martor denunţător arestat preventiv, direct sau prin intermediul concubinei denunţătorului, sume de bani cuprinse între 500 şi 3600 Euro, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu în cadrul Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv nr. 1. În total, inculpatul a pretins suma de 9600 de euro, din care a primit efectiv 9200 de euro”, se arată în comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii au precizat că, în schimbul banilor, agentul de poliţie a făcut mai multe favoruri deţinutului respectiv.

„Astfel, a rezultat că inculpatul i-a făcut martorului denunţător mai multe favoruri, în sensul că i-a permis să primească pachete care să depăşească limita de greutate impusă de regulament, l-a pontat suplimentar pentru munca efectuată, i-a permis să părăsească incinta centrului fără documentaţia necesară în acest sens, a anchiziţionat pentru acesta produse alimentare şi băuturi alcoolice cu nerespectarea dispoziţiilor legale, a facilitat mutarea unor deţinuţi în alte celule şi a efectuat alte activităţi cu încălcarea atribuţiilor funcţionarului public”, au precizat anchetatorii.

Ei au mai adăugat că, în perioada octombrie-noiembrie 2023, după ce măsura arestului preventiv a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu, agentul de poliţie a pretins şi primit în continuare de la martorul denunţător sume de bani, cu titlu de recompensă pentru favorurile făcute în timpul în care denunţătorul era arestat preventiv.

Agentul de poliţie a fost prins în flagrant, joi, în timp ce primea suma de 300 de euro, de la bărbatul respectiv.

El a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31