fbpx
 
Fostul sindicalist Liviu Luca scapă de procesul în care era acuzat de însușirea frauduloasă a fondurilor Petromservice

Fostul sindicalist Liviu Luca scapă de procesul în care era acuzat de însușirea frauduloasă a fondurilor Petromservice


Fostul sindicalist Liviu Luca scapă de procesul în care era judecat pentru acuzaţii referitoare la însuşirea frauduloasă a fondurilor PSV Company (fosta Petromservice) pentru construirea unui ansamblu de locuinţe, decizia pronunţată de Tribunalul Prahova nefiind definitivă.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului penal faţă de Liviu Luca şi alţi şapte inculpaţi trimişi în judecată de DIICOT Ploieşti în vara anului 2016, invocând articolul din Codul de Procedură Penală care spune că „a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică".
Pe de altă parte, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă PSV Company SA şi în consecinţă îi obligă pe inculpaţii Luca Liviu, Mihai Sorin, Florea Radu, Stan Gheorghe, Şupeală Gheorghe, Anagnastopol Zizi, Sprinţaru Nicolae, în solidar, la plata către aceasta a sumei de 15.591.262 lei.
Decizia nu este definitivă.
Liviu Luca şi alte şapte persoane au fost deferiţi justiţiei, în iunie 2016, de DIICOT Ploieşti într-un dosar care vizează mai multe infracţiuni, între care constituire de grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.
Potrivit unui comunicat DIICOT, în acest dosar Luca este acuzat că şi-a însuşit în mod fraudulos fonduri din patrimoniul PSV Company, pentru construirea unui ansamblu de locuinţe.
În aceeaşi cauză au mai fost trimişi în judecată inculpaţii Sorin Mihai, Radu Florea, Gheorghe Stan, Gheorghe Şupeală, Zizi Anagnastopol, Mircea Băicoianu şi Nicolae Sprinţaru, acuzaţiile aduse lor fiind cele de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, spălare de bani şi complicitate la spălare de bani.
Procurorii arată că, în perioada 2005 - 2009, Liviu Luca a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta Petromservice SA) pentru ca acestea să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti'' situat în Păuleşti, judeţul Prahova.
La grupul infracţional au aderat şi inculpaţii Zizi Anagnastopol, director economic în cadrul SC PSV Company SA, Sorin Mihai, director general, Gheorghe Şupeală, director general, Gheorghe Stan, director economic în cadrul SC Edilconst SA, şi Radu Florea, director general al societăţii.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada 17.07.2005 - 27.02.2009, reprezentanţii SC PSV Company SA, prin Zizi Anagnastopol, Sorin Mihai şi Gheorghe Şupeală, au virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul lui Liviu Luca, suma de 14.649.762,73 lei, reprezentând lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA - Păuleşti''. Astfel, PSV Company a fost prejudiciată cu suma de 14.649.762,73 lei.
„De asemenea, s-a reţinut că membrii grupului infracţional, prin actele ulterioare pe care le-au îndeplinit, au încercat să disimuleze faptul că inculpatul Luca Liviu este adevăratul beneficiar al construcţiei", mai afirmau procurorii DIICOT.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31