fbpx
 
DNA redeschide un dosar care vizează neregulile de la ISUJ Prahova, inclusiv situația de la Ferma Dacilor

DNA redeschide un dosar care vizează neregulile de la ISUJ Prahova, inclusiv situația de la Ferma Dacilor


DNA redeschide un dosar privind modul în care inspectorii de la ISUJ Prahova și-au făcut treaba, inclusiv situația de la Ferma Dacilor, fără autorizație de incendiu, după ce a fost închis în martie 2023, au precizat surse judiciare pentru Știrile PRO TV.

Un incendiu de proporţii a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor din comuna prahoveană Gura Vadului, sat Tohani.

26 de persoane se aflau în pensiunea „Ferma Dacilor” din satul Tohani, acestea participând la o petrecere în seara dinaintea incendiului. Cinci adulți și un copil au murit în urma incendiului, conform informațiilor disponibile în acest moment.

Procurorii și criminaliștii au început audierile în dosarul care vizează cauzele, dar şi efectele incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor. Infracţiunile vizate sunt de distrugere şi ucidere din culpă. Între timp, căutarea celor trei victime ale căror trupuri nu au fost găsite încă printre ruinele pensiunii distruse de foc este în desfășurare.

DNA va redeschide un dosar mai vechi legat de felul în care ISUJ Prahova și-a făcut datoria, dosar clasat în martie anul anul acesta. În dosarul clasat se făcea referire și la situația de la Ferma Dacilor. 

Verificată în 2019 pentru aviz de incendiu de către ISU Prahova, pensiunea turistică a rămas, până în momentul tragediei, tot fără autorizație de incendiu, deci la patru ani distanță. 

„A fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, a transmis ISU Prahova.

Autoritățile au anunțat că vor verifica pensiunile din Prahova privind autorizaţia de securitate la incendiu, în urma tragediei de la Ferma Dacilor, potrivit prefectului Virgiliu Nanu.

ISU Prahova a anunțat că la verificarea din 2019 au fost identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente.

„La momentul verificării nu au fost puse la dispoziţia inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcţiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării şi obţinerii avizului/ autorizaţiei de securitate la incendiu", a precizat ISU Prahova.

Ferma Dacilor nu are nici în prezent autorizaţie de securitate la incendiu, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Reprezentanții ISU Prahova nu au menționat dacă din 2019 și până la data producerii tragediei au mai fost efectuate controale la Ferma Dacilor și dacă au mai fost depistate nereguli și au aplicat și alte sancțiuni.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31