fbpx
 
Traficanți de droguri prinși în flagrant de procurorii DIICOT Iași. Trei persoane au fost reținute

Traficanți de droguri prinși în flagrant de procurorii DIICOT Iași. Trei persoane au fost reținute


Procurorii DIICOT au reţinut trei persoane, după ce doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce deţineau, în autoturismul cu care se deplasau, 155 grame droguri de mare risc (substanţă cristalină 4-CMC şi 3-CMC) destinată comercializării, achiziţionată de la cel de-al treilea inculpat cu suma de 10.000 lei.

„Din actele de urmărire penală efectuate a reieşit că pe parcursul lunii decembrie 2023, doi inculpaţi, cu sprijinul celui de-al treilea, au deţinut şi comercializat diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis, 3-CMC şi 4-CMC, cunoscute sub denumirea generică de 'cristal'), către consumatori din judeţele Iaşi şi Galaţi", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis sâmbătă.
Vineri, procurorii DIICOT Iaşi împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi - Serviciul Antidrog au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Iaşi şi Galaţi, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată, complicitate la trafic de droguri de risc şi de mare risc şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
„Inculpatul care conducea autoturismul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii prezenţei unor substanţe psihoactive. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe cântare de precizie, grindere, cantităţile de aproximativ 80 grame canabis şi 10 grame cristal (4-CMC), precum şi alte mijloace de probă", arată sursa citată.
Vineri, procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea celor trei inculpaţi, ulterior fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a acestora.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi - Serviciul Antidrog. Acţiunile au fost efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Iaşi şi Galaţi şi au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Iaşi şi Galaţi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30