fbpx
 
Vestea rea și pentru Costel Alexe: dosarul „Babă-Școala de Arte” intră la judecată

Vestea rea și pentru Costel Alexe: dosarul „Babă-Școala de Arte” intră la judecată


Toate contestațiile au fost respinse de Camera Preliminară, decizia fiind definitivă

Președintele Consiliului Județean este trimis în judecată pentru patru acte materiale

Săptămâna viitoare se așteaptă pronunțarea ÎCCJ, Camera Preliminară, și în Dosarul Tabla

Judecătorii de la Curtea de Apel au stabilit că inculpații din dosarul detașării lui Vlad Babă la Școala Populară de Arte, prin semnătura lui Costel Alexe, președintele CJ Iași, pot fi judecați. Babă, Alexe și șeful Serviciului Resurse Umane al CJ, Radu Gabriel Apetrei, contestaseră la Curtea de Apel legalitatea sesizării instabnței de către DNA, dar vor fi judecați pentru abuz în serviciu.

Președintele CJ va fi judecat pentru patru fapte de abuz în serviciu, în vreme ce Babă și Apetrei pentru complicitate la abuz în serviciu. Fostul director al Școlii Populare de Arte mai are o acuzație: instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, instigare la uz de fals și instigare la fals în încrisuri sub semnătură privată.

Faptele, pe scurt, conform rechizitoriului: Alexe a dispus angajarea lui Babă pe un post de consilier în cadrul cabinetului președintelui CJ. În aceeași zi Babă a fost detașat director interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici”.

Costel Alexe a dispus de două ori prelungirea detașării. Pentru a obține numirea definitivă a lui Babă pe postul făcut cadou, Alexe a inițiat un proiect de hotărâre de CJ prin care condițiile de participare și componența comisiei de concurs erau modificate cu dedicație pentru Babă.

Președintele CJ s-a folosit în toate demersurile sale de șeful Serviciului Resurse Umane, Radu-Gabriel Apetrei. Acesta a întocmit toate documentațiile pentru detașare, prelungirea ei și elaborării proiectului de hotărâre cu dedicație pentru Babă. Bugetul județului a fost prejudiciat cu 143.587 lei.

După ce s-a văzut director la Școala Populară de Arte, Babă a angajat ilegal două persoane. Procurorii au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cele două persoane angajate și cu doi complici ai lui Babă din interiorul instituției. Sunt cei care au contribuit la angajarea celor doi. Au fost deja condamnați cu suspendare și nu mai sunt judecați în dosarul lui Alexe.

Article image
PNL a venit la Putere cu tot familionul după ce a câștigat Consiliul Județean în 2020 Costel Alexe l-a pus pe Vlad Babă director la Școala Populară de Arte, deși n-avea studii, iar soția a fost angajată la Agenția pentru IMM-uri Totul s-a petrecut fulgerător, în perioada noiembrie-decembrie 2020. Gabriela Babă luase 55 p la scris, dar a primit punctaj maxim la oral Babă are o casă la Aroneanu, un alt teren extravilan, pe...
Autor Cezar Moraru Anchete 27 Noiembrie 2023


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30